2015. február 16., hétfő

BOX OFFICE: Kasszát robbantott a Fifty Shades of Grey

Amerikában csütörtöktől vasárnapig bezárólag a Fifty Shades of Grey összesen 85 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál - megdöntve a februári rekordot, amit előtte a Mel Gibson által rendezett Passió tartott a maga 83,9 milliójával -, míg nemzetközi szinten 172 millió dollárt - Szingapúrt, Hong-kongot és Tajvant kivéve mindenhol első helyen nyitott. A nemzetközi területeket figyelembe véve a legjobban Európában (Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Magyarország*, Oroszország) szerepelt, ezzel tehát a Fifty Shades minden idők legtöbbet hozó R besorolású filmjévé vált, valamint 2015 legnagyobb nemzetközi nyitányát produkálta és a második legnagyobb, szintén nemzetközi hétvégi nyitóbevételét szállította az UNIVERSAL Pictures/Focus Features számára. Egy másik rekordot is meg kell említeni, Sam Taylor-Johnson az első női rendező, akinek filmje valaha is ekkor nyitóbevételt tudott produkálni.

Összesen tehát a hétvégén 266,4 millió dollárnyi bevételt termelt a trilógia első része, ami jóval felülmúlta a várakozásokat.

Jövő: Ma ünneplik Amerikában az Elnökök napját, ez azt jelenti, hogy a 85-es nyitás felugorhat 90-91  felugrott 94,4 millióra, illetve még öt nagy területen (pl. Dél-Korea, India) csak ezután mutatják be. A jóslatok szerint viszont hamar visszaesik majd a film iránt az érdeklődés, de az össz 350+ milliós bevétel majdnemhogy biztosnak mondható, ami nem rossz egy 40 millió dollárból+marketingköltségek készült film esetén.

*Itthon minden idők legnagyobb nyitását jegyzi a Fifty: szerda óta összesen 192 918-an ültek be rá, ez forintosítva 264,8 milliót jelent. (Magánvélemény: az UIP nagyon belenyúlt a tutiba, de hogy nem érdemlik meg az is biztos.)

1 megjegyzés :

A maganvelemenyhez az a maganvelemenyem h eleg gaz h nem tudtak egy normalis forditot talalni,es kepesek voltak a kezuk kozul egy ilyen "munkat"kiadni es amikor nagy siker lett nem forditattak ujra egy uj kiadasban tekintve h ekkora botrany lett belole kezdve az oroszlankirallyal,a honaljnak az alkarral valo azonositasaval,a nem magyarositott,nem jol megfogalmazott mondatokkal.Ergo szerintem sem erdemlik meg,de nagyon nem.

Megjegyzés küldése