2015. február 7., szombat

Az első B-ROLL videó és interjúk a stábtagokkal+összefoglalás


A hajtás után pluszban találtok egy-egy Jamie Dornannal, Dakota Johnsonnal, Sam Taylor-Johnsonnal és Dana Brunettivel készült 6-7 perces interjút is. Dakota és Jamie interjújához írtam összefoglalásszerűséget, Saméhez és Danáéhoz egyelőre nem, mert rengeteg feldolgozásra váró anyag van.

A film eszenciájáról: Az, ahogy Sam dolgozik... úgy értem egy film veleje alapvetően a rendezőből és a DP-ből fakad. Sam és Seamus [McGarvey, a Fifty operatőre] nagyon közel állnak egymáshoz és ez munkájukra is hatással van, mindkettőjük karakterizálása mögött a báj, kecsesség, elegancia és erély iránti imádata található meg. Ezért is akartam megcsinálni ezt a filmet. Ez egy hihetetlenül érdekes történet olyan emberek által elmesélve, akik kellő figyelmet fordítanak minden egyes apró kis részletre a személyiségek illetve a dialógusok tekintetében is. Úgy gondoltam, hogy igazán rendkívüli, ez egy igazán rendkívüli élmény, és valóban az is volt.
A film stílusáról: Ez teljesen különbözik attól, amit valaha is láttam. Tudom nagyon furcsa azt mondani, hogy ehhez hasonlót még nem láttam, de nem is tudom, hogy melyik zsánerbe lehetne bekategorizálni. Valahogy romantikus, annak a színezeteit tartalmazza és csábító, ugyanakkor ez egy szexi film, nagyon elegáns, igazán gyönyörű, vizuálisan elképesztő egy film.
A film történetéről: Egy nagyon független, magának való és tiszteletre méltó fiatal lány egy olyan szintén ezen hasonló kvalitásokkal, csak más szinten, rendelkező férfival találkozik. A férfi  viszont egy nagyon sikeres, erőteljes, hatalommal rendelkező valaki, míg a lány épp próbálja kitalálni, hogy mihez is kezdjen az életével. Tagadhatatlanul megvan közöttük a kapcsolat, tulajdonképpen Ő az első személy, aki szinte minden szinten elindít benne valamit, és ez fordítva is igaz. Szóval amikor Ana találkozik Christiannal, úgy hat rá mint senki azelőtt és egymásba szeretnek.
A karakterének változásáról: Vizuálisan is láthatod, hogy megváltozik a film során. Mark Bridges jelmeztervezővel dolgoztunk ezen együtt. Láthatod, hogy Ana sokkal nőiesebbé válik, sokkal felnőttesebbé, szofisztikáltabbá és ízlésesebbé.
A Fájdalom Vörös Szobájában játszódó jelenetek forgatásáról: Sammel nagyon közel kerültünk egymáshoz, nagyon közeli barátokká váltunk. Soha sem könnyű szexjelenetek felvenni, különösen akkor nem, ha teljesen meztelen vagy, de egy Sam által megalkotott olyan környezetben dolgoztunk, ami kényelmes, komfortos és ízléses, finom és méltóságteljes volt, valamint ahol védve érezhetted magad. Nem lengte át semmilyen piszkos, szégyenletes, furcsa, különös érzés. Persze kellemetlen momentumok voltak, de ezen két ember szerelmének elmesélésére fókuszáltunk valamint arra, hogy megmutassuk mennyire megbíznak egymásban.
Jamie Dornanról mint Christian Grey: Valahogy úgy érzed megvan benne az a misztérium ami Christiant körüllengi... de Jamie mint magánember nagyon vicces, nagyon játékos, és ezek mind halványan fénylik Christian szeméből is, úgy értem ez a játékos, vicces ember valahol ott van, ezen hatalomteljes üzletember, domináns maszk mögött - Ő egy fiatal pasi, játékos és jól akarja magát érezni. Jamie mindezek mellett hihetetlenül védelmező, megbízható és szeretetteljes.
Ana Christianhoz fűződő érzelmi kapcsolatáról: Minden Christiantól kapott ajándék ellenére, ez nem arról szól, hogy megmutassa milyen gazdag, az életstílusának demonstrálásáról,  hanem arról, hogy megmutassa, kifejezze így még soha senkit sem szeretett ezelőtt.
A Fájdalom Vörös Szobájának díszletéről és az ott játszódó jelenetekről: Addig nem láttam a Vörös Szobát, míg addig a pontig nem érkeztünk, hogy felvegyük amit először pillantja meg Ana a Vörös Szobát. Tulajdonképpen akkor láttam Én is először. Soha nem láttam egy fotót sem róla, egyáltalán semmit - mindent rejtve tartottak előlem. De nem is szerettem volna látni, mert azt akartam, hogy a reakcióm a lehető legőszintébb legyen.
A szerződés megtárgyalásának jelenetéről: Egyszerűen gyönyörű, láthatod a tükörképem az üvegen... az egész nagyon szexi, de annyira tisztának, bűntelennek tűnik. Úgy érzem, mintha az egész film eszenciáját visszaadná: ránézel és romlatlannak tűnik, de a háttérben titkok húzódnak meg.

A filmek tündérmese elemeiről: Nagyon sok szerelmi történet formálódott tündérmesékből, tudod olyanok, amiknek megvan az idealista verziója arra, hogy mi is a szerelem, hogy miként kellene két embernek együtt lennie.
A karakteréről és az 'interjú' jelenetről: Christian egy nagyon befolyásos, erőteljes ember, aki rengeteg mindent elért, de senki sem tud róla úgy igazán semmit, a róla készült fotókon mindig egyedül van, szóval a magánéletéről senki sem tud semmit, azon kívül, hogy egy nagyon sikeres ember. Anastasia viszont... a barátja betegsége révén Ő megy elkészíteni az interjút a főiskolai újság számára... az az első találkozás, az egy kulcsfontosságú jelenet a film szempontjából, két napon át vettük fel, hogy megkapja azt a kellő figyelmet, amit megérdemel. Szóval találkozik ezzel a sráccal, akiről mindenki tudni akar/meg akar ismerni, és végül eléggé megfogja Őt Christian és fordítva - egy oda-vissza kapok szerelmi történet alakul ki az egészből.
Szintén a karakteréről és arról, hogy Anastasia kompromisszumot köt, hogy együtt lehessenek: Mindkettőjüknek sokat kell engedni, hogy kompromisszumra jussanak. Sokat kell változniuk, olyan oldalukat kell feltárniuk, ami nem biztos, hogy kényelmes számukra, amit még soha nem fedeztek fel annak érdekében, hogy együtt lehessenek.
A karaktere szuperhős elemeiről: Amikor azt mondom, hogy Christian szuperhős-szerű, az elérhetetlen, nem megfogható dolgokra gondolok. Mint például Bruce Wayne, Batman esetén, akinek több rétegből tevődik össze a személyisége. Christiannál is valami hasonló áll fen, a vagyonával, az autóival minden olyasmivel, ami egy átlag embernek nincs meg. De akár James Bondot is megemlíthetnénk.
Arról, hogy Christiant miként változtatja meg az Anával való kapcsolata: Ana egy teljesen új oldalát tárja fel, megtörve nagyon sok szabályt, ez szerintem rengeteg elmond arról, hogy a lány mennyire magával ragadja, például azzal, hogy Ő az első akit elvitt a helikopterével és minden ilyesmi dolog, amit előtte senki számára sem tett meg. Ana azzal férkőzik ennyire hozzá, amilyen. Olyan hatással van rám, mint senki ezelőtt.
A Fájdalom Vörös Szobájáról: Mielőtt ténylegesen elkezdünk volna forgatni a Vörös Szobában, párszor bementem csak egyedül. Dakota addig nem is látta, míg fel nem vettük, azt a jelenetet amikor Christian megmutatja azt Anának, és ez szerintem nagyon fontos volt. De igen, voltam bent párszor, hogy átérezzem a szoba feelingjét.
Dakota Johnsonról: Dakota nagyszerű és vicces, Én is néha annak tartom magam, bár lehet, hogy nem kéne, szóval ezzel sokat segítettünk egymásnak, főleg mivel nagy szükség volt erre bizonyos intenzív szituációkban. Emellett nagyon profi is.
Sam Taylor-Johnsonról: Mindig is bíztam abban és tudtam hogy Sam a megfelelő ember ennek a filmnek a rendezésére a munkái alapján, amiket ismerek - ami nagyjából az összes - ezen projektig bezárólag. Nagyszerű és szerintem nagy fontos és jó dolog, hogy egy nő irányított minket, mert a történet Ana perspektívájából van elmesélve. Sam a korábbi munkái során a szexet egy nagyon elegáns, méltóságteljes módon kezelte. Más rendezők, bárkit is megnevezve, ezt az egészet túlságosan szexuálissá tették volna bármiféle báj és finomságot mellőzve. Mindig is bíztam vagyis bíztunk benne, hogy olyan keretek között tartja a munkálatokat, amely során megvéd minket, a szexjelenetek pedig megfelelően lesznek kezelve úgy hogy az számunkra is kényelmes, komfortos érzetet nyújt.
A humor és dráma egyensúlyáról: A humor/vicc fő forrása Ana, azzal aki, Christian viszont nem igazán arról ismert, hogy percenként nevetne, de azért vannak pillanataim. Meg kellett találunk a dráma és a humor között az egyensúlyt ezzel is kifejezve, hogy egy igazi kapcsolat, vonzódás alakult ki.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése