2013. november 15., péntek

Az Entertainment Weekly interjúja Jamie Dornannal

Nicole Sperling - Alig pár hét leforgása múlva Jamie Dornan öltönyt ölt magára, hogy megformálja a sérült milliomos Christian Grey-t - Dakota Johnson Anastasia Steele-jével szemben - E L James bestseller regényéből, a Fifty Shades of Grey-ből készülő filmadaptáció során. Az észak-ír színész hosszadalmas úton nyerte el Christian szerepét, váltva Charlie Hunnam-et miután október közepén a Sons of Anarchy sztárja kiszállt a filmből. Az eheti címlapsztorink keretében Dornan exkluzíve nyilatkozott az Entertainment Weekly-nek a meghallgatási folyamatról, illetve hogy miként készíti fel a testét a szerepre.
Jamie Dornan mint Christian Grey
Fotó: Frank Ockenfels | Entertainment Weekly
Dornan karrierjében eddig ez a legnagyobb horderejű szerep, amihez racionalitással ugyanakkor nagyfokú izgalommal is viszonyul. "Egyáltalán nem félek ettől," mondta Dornan. "A próbafelvétel során betekintést nyerhettem a közös munkába Sam-mel [Taylor-Johnson, a rendező], illetve akkorára már találkoztam Dakotával is. Úgyhogy volt már némi rálátásom arra, hogy milyen érzés is lenne ha elnyerném a szerepet. Semelyik része sem ijesztett meg."
A meghallgatási folyamat első körére Dornan egy videót küldött, de Hunnam múlt hónapi távozásáig az nem juttatta el egy szemtől szembeni találkozóig. "Tudod, ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik," mondja Dornan. "Amikor [Charlie] kiszállt, nem jutott eszembe rögtön, hogy 'Ó, hát megint itt vagyunk, talán törölnöm kellene azt a nyaralást,' de úgy éreztem hogy talán újragondolják a jelentkezésemet." Így történt. Dornan Los Angeles-be utazott egy intenzív, naphosszig tartó közös próbafelvételre Dakota Johnsonnal, aki még szeptember elején nyerte el a női főszerepet. A páros rekonstruálta az interjú-jelenetet, amikor Ana először találkozik Christiannal a tágas seattle-i irodájában, amit végül a könyv végefelé található drámai jelenet [a nadrágszíjas elfenekelés] követett. "Mindkét jelenet során egészen sok dolog történik," mondja Dornan. "Az interjú-jelenet egyfajta rövidített változata annak az utazásnak amin ketten haladnak. Sok rétege van."

Mióta megkapta a szerepet, Dornannak hozzá kell szoknia a megnövekedett médiafigyelemhez, beleértve a paparazzikat is, akik körülötte és a pár héten belül szülő állapotos felesége, Amelia Warner körül nyüzsögnek. (Warner a kicsit Vancouver-ben hozza majd világra, ahol a Fifty Shades forgatása is zajlik majd.) "Ez történik, de jelen pillanatban még nem kezelhetetlen módon," mondja Dornan a paparazzik kapcsán. "Volt már ezelőtt benne részem és kellemetlen, de örülök hogy nem 21 éves vagyok hanem 31 és házas. Nagyon kiegyensúlyozottnak érzem magam. Nem járok többé ki-be klubokból hajnali 5 órakor."

Dornantól nem követelik meg, hogy sok izmot szedjen fel Christian Grey megformálásához, de vetkőzés előtt a korábbi Calvin Klein modellnek tervben van az edzés. "Soha nem éreztem úgy, hogy Christiannak [ilyen nagydarab] szörnyetegnek kell lennie, de szerintem nagyon világos miként tartja magát formában és ügyel magára," mondta. "Eddig is megfelelően odafigyeltem magamra, szóval csak egy kicsit kell jobban odatennem magam az edzések során, de az nincs szándékunkban, hogy igazán kigyúrjam magam. Nem hiszem, hogy az helyénvaló lenne."

Dornan családja az új szerepével kapcsolatban támogató, az édesapja és a testvérei buzdítják. Egyedül a gyerekkori baráti ugratják a szado-mazó kontrollmániás szereppel. "Az egyik barátom azt sms-ezte, hogy 'Hallottam a Fifty Shades-ről. Gratulálok a szerephez. Förtelmes lesz. Nem fogom megnézni.'" Remélhetőleg ez a barát inkább csak kivétel, mint regula.

2 megjegyzés :

... vagy majd ez a barát is megnézi, de be nem vallaná. :)
Ez volt az egyik kedvenc pontom abból a videóból, amit az egyik showból tettél (lehet csak FB-re?), amiben a pro és kontra érveket sorolnak a filmmel/Christian szerepének kapcsán: Mellette - "rengetegen fogják megnézni a filmet", ellene - "senki nem fogja bevallani" :-D

Igen, csak FB-re raktam ki. Egyébként szerintem is megnézi majd, sőt a legnagyobb haterek is megfogják, hiába hajtogatják h nem. :D

Megjegyzés küldése