2014. július 4., péntek

Már keresik a Fifty Shades Darker forgatókönyvíróját/íróit

The Tracking Board | Ghenghis Turngood - Az Universal Pictures aktívan halad előre a Fifty Shades Darker-rel, a Fifty Shades of Grey folytatásával. Ez a hír senki számára sem igazán kell, hogy meglepő legyen, ugyanis az Universal Pictures eléggé magabiztos azt illetően, hogy a Fifty Shades of Grey közelgő filmadaptációja - véleményem szerint is holtbiztos, hogy - sok pénzt fog nekik csinálni.
A becsült 40 millió dolláros büdzsével azt gyanítom nem jelent majd számukra problémát, hogy a bevételek elérjék a büdzsé másfélszeresét (amely fedezi már a teljes produkció és marketingköltségeket) az első hetekben. A Fifty Shades of Grey nézőközönségénél azon embercsoportokra alapozva mint, akik jegyet váltottak az Alkonyat szériára (az első rész is hasonló költségvetéssel bírt és végül Amerikában 192 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál) a minőségtől függetlenül, ez a film is szárnyalni fog. Szóval elébe menni a dolgoknak okos lépés az Universal részéről, mivel ha minél előbb van egy működő forgatókönyvük annál előbb kezdhetnek neki a fejőstehén-franchise második részének forgatásának.

Jelenleg több mint 70 millió "Grey" példány kelt el és a film még bemutatásra sem került, ami mindig megdobja az eladási statisztikákat. Ne feledd, hogy az első rész volt így is mindenidők leggyorsabban elkelt puhafedeles könyve. Úgyhogy mindez azt jelenti, hogy ha azon emberek kb. 11%-a, akik megvették a könyvet elmennek megnézni a filmet, már megvan a 60 millió dolláros bevétel (egy átlagos amerikai 1914 Ft-os jegyárral számolva). Ezek pedig jó esélyek az ezen könyveket övező a szeretet és fanatizmust figyelembevéve. Hozzátéve az elmúlt években a szériát illető popkultúrális hivatkozásokat (kezdve A hivataltól a Vámpírnaplókig), gyakorlatilag nincs is olyan ember, aki ne tudna/hallott volna valamit ezen történetekről. [...]

Az igazán meglepő ebben az egész hírben az, hogy úgy tűnik jelenleg a Fifty Shades Darker egy open writing assignment (OWA), azaz nyílt forgatókönyvírói megbízás. Jól hallottátok kedves írók, készítsétek elő az önéletrajzaitokat és írásminták álljanak készen, hívjátok az ügynökeiteket és menedzsereiteket, mert egy olyan munkát nyerhettek el, amely garantált box office-siker. Kelly Marcel adaptálta a "Grey" forgatókönyvét, majd felkérték Patrick Marbert és Mark Bombackot, hogy csiszoljon azon. Most viszont úgy tűnik az Universal a folytatást más emberekre akarja bízni, de nincs senki specifikus a fejükben... minden forgatókönyvíró álma.

Hivatalosan egyik stábtag sem írt még alá és arról sincs hivatalos szó, hogy vajon Sam Taylor-Johnson visszatér-e a rendezői székbe, de a megegyezés már a későbbi tárgyalások kérdése. Ami biztos, hogy Kristin Lowe, Michael De Luca és Dana Brunetti maradnak produceri státuszukban.

Mindezek mellett, fontos azért megjegyezni, hogy a box office-ingatag és semmi sincs kőbe vésve. Azok a filmek, amelyeknek fényes sikert jósolnak végül megbukhatnak és az a tény, hogy még a bemutató előtt felkérnek írókat a folytatáshoz, nem jelenti azt hogy a film végül valóban leforgatásra is kerül (kérdezd csak meg Thomas Lennont és Ben Garantot Kicsi kocsi - Tele a tank 2-vel kapcsolatos élményeikről). Nem hiszem, hogy ez lesz a helyzet a "Grey" sorozattal kapcsolatban is, de soha nem tudhatod.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése