2014. július 13., vasárnap

A Fifty Shades of Grey televíziós sorozat is lehetett volna

Entertainment Weekly: Lehetett volna egy szuper explicit Fifty Shades of Grey TV-sorozatunk. A Starz vezérigazgatója, Chris Albrecht ugyanis elárulta a riportereknek a TCA pénteki sajtókörútján, hogy lobbizott a S&M bestseller könyvsorozat jogaiért az Universalnál. Az ajánlata pedig a következő volt: egy három évados szerződés, amely során mindhárom E.L. James-regény elmesélésre került volna egy-egy teljes évadon át. Albrecht eredetileg a közelgő sorozatukról, a Diana Gabaldon regénysorozatán alapuló Outlander - Az idegenről, arról a romantikus (Fifty Shadestől sokkal lágyabb szexuális tartalommal bíró) fantasy-ról mesélt, amikor ez is szóba került. "Ha elolvasod az Outlandert, akkor csak sorozatban tudsz gondolkodni," mondta Albrecht. "Az a fickó vagyok, aki felhívta az Universalt és azt mondtam, 'Egy három éves sorozatszerződést ajánlok - csináljunk egy Fifty Shades of Grey-sorozatot.' Nem kell aggódnotok a box office, a korhatár-besorolás miatt... de a filmiparban dolgozók filmekben gondolkodnak, valamint az írók/szerzők is. Mivel egészen a közelmúltig, a filmek voltak a Tiffany-ékkők a koronán."
A Fifty Shades of Grey jövő év elején kerül a mozikba, az Universal által megcélzott R-besorolással. De a könyvek rajongói közül néhányan kétségtelenül Albrecht ötletét preferálták volna - sokkal részletesebb történetmesélés épp némi tartalmi korlátozással (a Spartacus rajongói tudják, hogy a Starz eltekintve a tényleges behatolás mutatásától nem épp szégyenlős).

1 megjegyzés :

Két baj van a sorozatokkal: nincs akkora jelentőségük, és legtöbbször annyi nézőjük, mint egy jobb moziknak. 2. Amennyire én most láttam pár példát: nagyon el tudják szúrni a könyvfeldolgozásokat sorozatokként. A filmekbe több pénzt fektetnek, nagyobb figyelmet szentelnek. Bár a folyamatot valóban izgalmasabb lenne több hosszabb részben végigkövetni, simán van a könyvekben annyi cselekmény, ami elvinne egy évadot egy sorozatban, de a fentiek miatt én jobban örülök, hogy filmen kapjuk meg őket.

Megjegyzés küldése