2014. július 25., péntek

Picspam a Fifty Shades of Grey első előzeteséhez

Nem tudom, hogy vagytok vele, de akárhányszor megnézem a trailert, mindig fedezek fel benne valami újdonságot. Így készítettem egy 68 fotóból álló úgynevezett picspamot, amit (részben) kiegészítettem az Entertainment Weekly online felületén megjelent írással.
E.L. James bestseller regényét, a Fifty Shades of Grey-t megfilmesíteni 50 árnyalatúan komplikált, kezdve a tökéletes Christian Grey megtalálásával - Matt Bomer? Charlie Hunnam? - egészen annak eldöntéséig, hogy a film milyen besorolású legyen. De a számtalan incselkedés után (amely bosszantaná Christiant), végre megérkezett a várva várt film első előzetese, Dakota Johnsonnal és Jamie Dornannal a főszerepben. A trailer pedig elrepít minket a páros első találkozásáig, az első csókjáig és az első, nos hát, tudod mi-ig. Szóval mit szólnál ahhoz, hogy ha darabokra szednénk az előzetest mintha mi lennénk a dominánsak és ez lenne a mi alávetettünk?
A nagyon félénk Anával nyitunk, aki arra az interjúra tart, amit a titokzatos Christian Grey-jel, a vezérigazgatóval és (titkos) szexgéppel kell elkészítenie. Ahogy azt a könyvek rajongói nagyon jól tudják, Ana az interjút a főiskolai újság számára készíti, ám ez nem az Ő feladata szokott lenni (lásd az ijedt arckifejezését is), csak beugrott a beteg szobatársa és a barátja Kate Kavanagh helyett.
Üdvözlet a Grey Enterprises-nál, ahol a falak fehérek (amiket titkok övezik) és a titkárnők dögösek.
Az első pillantásunkat Christian hátára vethetjük, amint kitekint az elegáns irodájának üvegfalain Seattle városára. És igen, szürke öltönyt és szürke nyakkendőt visel. Egyértelmű, hogy ez a férfi tudja/érti a szerepét mindebben. De ez a fotó kérdésért kiált: A film vajon kihagyja azt a részt ahol Ana beesik az irodájába és végül Christian segíti fel Őt? Vagy talán a háttal álló alakja az, ami elsősorban kibillenti az egyensúlyából? Végül is, a szexi lapockák és az egyensúly nem járnak kéz a kézben. 
Ana első ijedt ugyanakkor vágyódó pillantása a nagyon jóképű Christianra.
Ez a viszketős tenyerének nagyvásznas verziója?! Figyelembe véve, hogy az ujjainak mozgása/dobolása akkor kerül mutatásra, amikor Ana "zavarba ejtőnek" nevezi, több mint valószínű.
Boom. Az első tiszta közeli Christian arcáról, amint azt mondja Anának valóban Őt nézi. A szemei talán nem tökéletesen szürke árnyalatúak, de legalább mindannyian értjük miért is vörösödött el Ana annyira. 
Az interjú után, Christian felsegíti Anára a kabátját mielőtt egy utolsó pillantást vetnének egymásra. A könyvben, ez egy fontos momentum hisz ekkor nevezik egymást először a keresztneveiken. Igen, a kapcsolatuk gyorsan halad.
Tudod, ahogy a régi mondás tartja: először jön az interjú, majd a fotózás, majd egy szerződés a domináns és az alávetett között. Erről még nem hallottál? Akár így akár úgy legyen, ennek a kis mondásnak a második fázisánál járunk Láthatjuk, hogy Christian belegyezett a fotózásba (a fotográfus Joséval) az újság számára, miután beugrott Ana munkahelyére hogy vegyen némi ragasztószalagot, kötelet, tudod, csak hétköznapi cuccokat.
Mindenki köszönjön szépen Taylor-nak, Christian sofőrjének, Ana személyes shoppingolójának azaz a minden ügyet elintéző kedves fickónak.
A fotózás után, Christian elviszi Anát kávézni/teázni, ahol is az alábbi sor kerül kimondásra: "Mindenben az irányítást gyakorlom, Miss Steele.(Anának még mindig nincs fogalma arról, hogy ezt miként is érti.)
Ahogy Christian megjegyzi a könyvben, "Mi van ezekben a liftekben?" Talán Shonda Rhimes egy nap tud neki válaszolni erre a kérdésre, de most csak élvezzük Christian és Ana nagyon szenvedélyes, nagyon kontrollált első csókját, ami a hotel liftjében történik meg Ana nem-túl-józan estéje után, aminek eredménye egy nem-túl-boldog Christian. (Szerk.: Még a Picasa is tudja, hogy nagy lesz itt a szerelem. LOL)
Christian Grey imád mindenféle játékot és figyelembe véve, hogy engedéllyel rendelkező pilóta, így csak annak van értelme, ha ezen játékai közül az egyik egy - Charlie Tango nevezetű - helikopter, szóval el tudja Anát reptetni Seattle-be és fel tudja világosítani az ő, er, sötét oldaláról. 
És táncolnak is. Spoiler: Christian nagyszerű táncos, valamint azt is megtudjuk, hogy "képtelen" békén, magára hagyni Anát. 
Ana második ügyetlen pillanatában, majdnem elgázolásra kerül. Hála Istennek jelen volt szürke nyakkendős lovagja, hogy megmentse Őt. 
Nem csak a táncolás és az élet mentés Christian egyetlen tehetsége. Énekelni és zongorázni is tud, habár mindkettőt csak az éjszaka közepén űzi, amikor komor és tűnődő. Néha az irányításmániások csak zongoráznak és merengenek, tudod?
És néha, az irányításmániásoknak el kell rejteniük a csinos arcocskájukat egy kapucni alá és futniuk kell a belül érzett haragtól. Lehet, hogy képtelen békén hagyni Anát, de figyelmezteti Őt: "Távol kellene tőlem maradnod." Szóval Ő egy bonyolult/ellentmondásos irányításmániás. (Szerk.: A forgatás idejéről tudjuk, hogy ez az a jelenet lesz, amikor Ana már elhagyta Őt és mivel nem bír Christian magával, elfut Anáék lakása előtt is.)
De mindenek előtt az irányításmániásnak meg kell győződnie arról, hogy más férfiak nem érnek és/vagy nem támadják le választottjukat. Ebben az esetben, visszautazunk az időben Ana részeg éjszakájára (az első csók előttre), ahol José megpróbálja kihasználni a helyzetet, de Christian váratlanul megjelenik.


Egy másik irányításmániás pillanat: nézd csak ki van felül.
Ez két dolog lehet: vagy Ana egy Christianról szóló álomból ébred, vagy pillantást vehetünk az egyik legnagyobb bánatára - Christian soha nem "marad vele" éjszakára. (Szerk.: Mivel Ana meztelenül fekszik az ágyban, lásd a tükröt, a másodikra tippelnék.)

Pillantást vethetünk a Grey családnál megrendezett vacsorába is, ahol Ana szobatársa Kate és Christian bátyja Elliot is jelen van.

De Christiant nem igazán érdekli a vacsora. És túlságosan a "romantika" sem.


Ahogy Christian Anának "a nagyon egyedi" ízléséről beszél, láthatjuk a kedvenc farmerjában amint átsétál a Fájdalom Vörös Szobáján. Látod azt a nézést? Ezt hívják vágynak. 

Az ajakharapdálás! Azaz más néven, az a dolog ami miatt Christian tenyere viszketőssé válik.

A végzetes nadrágszíjas jelenet előtti pillanatok?

Azért némi romantika is szorult Christianba, vitorlázórepülőzni viszi Anát.

A Vörös Szobás farmer mellett, Ana kétségtelenül második kedvenc ruhadarabja Christian-on a szabadidőnadrág (póló nélkül, nyilvánvalóan).

Miután Ana megkéri Christiant, hogy "világosítsa fel" az "egyedi ízléséről", végre bevezeti Őt annak a bizonyos szobának a zárt ajtaja mögé. 

Majd jön a "Nem rajonganál inkább a költészetért, vagy nem is tudom, a sütés iránt?" nézés.
És itt van a befonott haj - tudod így könnyebb megragadni és kevésbé akad be bármibe is - és ez az első felvétel az alávetett Anáról.

Némi szexre a fürdőben is számíthatunk.
A Fájdalom Vörös Szobájában eltöltött egy különösen felejthetetlen élmény után, Christian a kimerült Anát visszaviszi a hálószobába. Ah, romantika.
Van még kérdés?

6 megjegyzés :

Nincs. Nagyon tetszett. Köszönjük. :)

Ügyes kis összeállítás. Ha valakinek még nem jött meg a kedve (???), ezek után biztosan megfog....

Huhh, ez isteni volt. Köszönet az összeállításért.

Tegnap akartam írni (bár mióta kaptchát kér a blogger, néha előbb kikapcsolom az oldalt semmit meggyőződjem arról, elment-e a kommentem), hogy azért többszörre megnézve jobban ki vagyok békülve az előzetessel, de azt tartom, hogy nagyon sok mindent bele akartak zsúfolni. Gyorsak a vágóképek és ha az ember a részletekre (nem a mocskosakra, csak mondjuk a mellékszereplőkre) kíváncsi, ki kell kockázni. Ok, én is megtettem, de még mindig voltak az itteni képek közül olyanok, amik nem tűntek fel korábban :O

Ja, de azért a Grey család tényleg kísértetiesen Cullen-es lett. De segáz :))
Éstovábbá: a privát Christian eléggé istenien néz ki, a képek alapján pedig nekem Dakota nagyon jól hozza Anát.

Mondhatnak sokan ezt-azt, én bízom benne, hogy ez a film tényleg igényesen lesz összeállítva, és a legjobban fogja a könyvet tükrözni :) Nekem nagyon tetszett az előzetes, ez az összeállítás pedig újra kedvet adott, hogy elolvassam megint a könyvet :D

Megjegyzés küldése