2014. július 29., kedd

BOOTS a Fifty Shades of Grey-előzetes hangszereléséről

Kb. másfél héttel ezelőtt Beyoncé az Instagramjára posztolt egy teasert a Fifty Shades of Grey előzeteséhez. 2014. július 24-én kora reggel pedig a The TODAY Show-ban debütált a teljes hosszúságú előzetes. A film, jövő év Valentin-napján kerül bemutatásra, Dakota Johnson mint Anastasia Steele és Jamie Dornan mint Christian Grey főszereplésével.
Szóval, miért Beyoncé posztolta a teasert? Mert a "Crazy In Love" című dala került átdolgozásra a trailerhez, amely mögött BOOTS (azaz Jordy Asher), az a kissé rejtélyes művész áll, aki az énekesnő BEYONCÉ című albumán is dolgozott, valamint idén jelentkezett a nagy kritikai visszhangot kiváltó szóló projektjével, a WinterSpringSummerFall-lal. A trailer debütálásának reggelén a COMPLEX telefonon érte utol az amerikai zenei producert/énekest/dalszövegírót. Az interjú során arra a kérdésére, hogy miként került kapcsolatba a Fifty Shades of Grey-filmmel, a következőket válaszolta, "Csak kaptam egy hívást, kb. ennyi amit mondhatok. Felhívtak és megkérdezték, hogy elvállalnám el. Én pedig meglovagoltam a lehetőséget." Továbbá elmondta, hogy egyáltalán semmit sem tudott a szériáról, csak akkor volt már valami fogalma róla, amikor először nézhette meg az előzetest. "Mindig is szerettem volna meghangszerelni egy filmet, szóval nem passzoltam, mert ez túl jó lehetőségnek bizonyult arra, hogy tapasztalatot szerezzek az ilyesmiben. Fogalmam sem volt az egész jelenségről, egyáltalán nem voltam tudatában. De szerintem baromi klassz, hogy ez a Fifty Shades of Grey-jel történt meg." Azt a napot, amikor a dal ténylegesen összeállt egy hihetetlen napként írta le, amikor az egész hirtelen életre kelt és többnek érződött egy hagyományos dalnál. Az i-re a pontot pedig Margot (hegedűs és énekes) valamint Beyoncé munkája tette fel. A legkirályabb dolognak pedig azt tartotta, hogy minderre az Universal embereivel együttműködve egy moziban kialakított műteremben/stúdióban került sor. A trailert szuper szexisnek tartja és szerinte valamiféle macska-egér kergetőzés valósul meg benne, ami szeretett volna ha a zenéből is átérződik. A "Crazy in Love"-ra pedig azért esett a választása, mert szerinte ez illett az előzeteshez leginkább; amikor szerelembe esel őrült dolgokra vagy képes és ezt hirdeti első helyen az eredeti dal szellemisége is. Végezetül pedig arra a kérdésre, hogy csak a trailer-dal elkészítésére kérték fel, vagy a film soundtrack albumán is dolgozik-e, a következőket válaszolta, "Ez nem olyasmi, amit jelenleg kommentálhatnék, de a soundtrack überkirály lesz. Még csak most kezdték el a film promócióját. Minden, ami ezután következik csak még jobb lesz."

A TIME oldalán is megjelent egy írás "Crazy In Love"-val kapcsolatban, azt ide kattintva olvashatjátok el. BOOTS munkásságába ITT tudtok belehallgatni, Margot-étba pedig ITT.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése