2013. november 16., szombat

Az Entertainment Weekly interjúja Dakota Johnsonnal

Nicole Sperling - Az első napon próbálgatta a Fifty Shades Anastasia Steele-jének új barna hajfürtjeit, amely szerep meghatározóvá válhat a feltörekvő Dakota Johnson számára. Melanie Griffith és Don Johnson 24 éves lánya az első EW címlapos fotózását és interjúját nagyon nyugodt módon kezelte: viccelődött a filmbeli párjával Jamie Dornannal; képeket készített E.L. James-nek, aki szintén meglátogatta a fotózást, illetve megpróbált távol maradni a csábító desszertektől roskadozó asztaltól. A színésznő elismerte egy kicsit furcsa úgy megtestesíteni egy karaktert, hogy annak bőrébe még nem is igazán volt lehetősége rendesen belebújni. "Először olyan érzés volt, mint amilyennek lennie kell, mert még nem is forgattunk semmit: miként legyünk a karakterben, amikor még azt sem tudom mi történik/milyen az," mondja Johnson a fotózás kapcsán. "Majd mindenki lenyugodott, és az klassz volt."
Dakota Johnson mint Anastasia Steele
Fotó: Frank Ockenfels | Entertainment Weekly
Johnson hosszú ideje elkötelezett a szűz főiskolás szerepe iránt. Amint megtudta, hogy a producer Mike De Luca készíti el a filmet gyorsan e-mailezett a menedzserének, hogy járjon közbe az érdekében - és akkor még nem is olvasta a könyveket. Az elkötelezettsége akkor sem változott, amikor kiolvasta a népszerű trilógiát. "Egyszerűen nagyon (meg)értem," mondta Johnson. "Véleményem szerint ez egy hihetetlen szerelmi történet és ezért is volt ennyi emberre hatással. Erika (E.L.James) nagyon jó munkát végzett azt illetően, hogy elmesélje ez miként is történhet meg illetve hogy lehet valaki iránt meg ez a fokú kémia vonzalmad. Hozzátéve a szexet pedig válik az egész tökéletessé. Néha pedig kicsit pajkosan/pajzánul érzed magad, ami rendben is van."

Johnson a film meghallgatására egy hosszú, szexuálisan explicit monológgal készült Ingmar Bergman Persona című filmjéből, azzal amely Alma nővér egy másik nővel és két fiatal fiúval átélt tengerparti szexuális kalandjait meséli el. Meghallgatási alapanyagként ez szokatlan választásnak tűnhet, de tudatták Johnsonnal hogy a filmesek a szex kérdéséhez egy nagyon érett, közvetlen módon fognak viszonyulni. "Nem voltak - és nem tudok jelenleg erre jobb szót - a témát illetően puncik/beszariak," mondta Johnson nevetve. A színésznő a menedzserét és az ügynökét napi szinten zaklatta, hogy megtudja Ő kapta-e meg végül a szerepet. Nyár vége volt és épp New Yorkban tartózkodott, az egyik barátjának tetőtéri lakásában. Senki nem tudta, - kivéve a párját, a szintén színész Jordan Mastersont - hogy meghallgatták a szerepre. Titoktartást fogadott. "Csörgött a telefon és emlékszem ahogy átnéztem az utca túloldalán lévő lakásokba. Láttam az ablakokon keresztül az ott élő embereket és arra gondoltam, 'Milyen vicces lenne már ha pont látnék egy szexelő párt?'" mondta nevetve.

Természetesen senki nem szexelt, de ez sem állította meg Johnsont, hogy az új munkáját illető hírre extrém módon reagáljon. "Azt mondták, 'Ajánlatot kaptál,' erre nem tudtam megszólalni," emlékszik vissza. "Annyira megkönnyebbültem. Csak sírtam és sírtam. A könnyek szó szerint csorogtak le az arcomon, mivel már annyira stresszes voltam. Közben ez a hatalmas Dobermann Pinscher ott feküdt az ágyam mellett. Lassan kezdett elszenderedni. Annyira különleges volt az a pillanat, az a kutya pedig le se szart és azt, hogy min megyek keresztül."

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése