2013. november 27., szerda

Az Entertainment Weekly cikke Sam Taylor-Johnsonról

Nicole Sperling - Sam Taylor-Johnson azt mondja, hogy a Fifty Shades of Grey középpontjában álló szerelmi történet az, ami a projekthez vonzotta. De azon olvasók, akik ismerik a Fifty Shades-trilógiát és amelynek forgatása jövő héten kezdődik el Vancouverben, nem egy tradicionális szerelmi történet.
Sam Taylor-Johnson | Sundance Portré (2010)
Forrás: Zimbio | Matt Carr/Getty Images North America
Ahogy ismeretes Taylor-Johnson sem egy tradicionális rendező. Azok számára, akik nem járatosak a rendezőnőt illetően: a 46 éves, négy leánygyermek anyukája, brit képzőművész és fotográfus, aki anno együtt pózolt az exével, a művész Henry Bonddal, hogy újraalkossák John Lennon és Yoko Ono hírhedtté vált meztelen fotóját. Továbbá elismerésére tett szert azon 2009-es fotósorozatával, amely során híres hollywoodi férfiak sírnak. (A Paul Newman-ről, Robert Downey Jr.-ról, Ryan Gosling-ról és még számtalan más hírességről készült portrék itt nézhetők meg.) Valamint arról is jól ismert, hogy hozzáment a nálánál 20 évvel fiatalabb Aaron Taylor-Johnsonhoz, a Ha/Ver című film főszereplőjéhez.

Taylor-Johnson éveket töltött zenei videóklipek (pl. a R.E.M. számára) és rövidfilmek, beleértve a 'Death Valley' névre hallgatót, amely egy férfi maszturbálását mutatja be a sivatagban, készítésével. De a 'Love You More' című, amit E.L. James "édesnek, szexinek és mókásnak" nevezett, vált a névjegyévé a Fifty Shades rendezői székének megszerzéséhez.

A dráma- és forgatókönyvíró Patrick Marber (Közelebb), aki szintén segédkezett a Fifty Shades szkriptjének csiszolásában, által jegyzett kisfilm a Peter Shelly című rövid történetének adaptációja, amely két tinédzser történetét meséli el az 1970-es évek Londonjában, akiket a Buzzcocks 'Love You More' dalának megjelenése hoz össze. A 15 perces film az ő első szexuálisan eleven találkájukat mutatja be, mindezt pedig bájos és hiteles módon. (A film, amit Anthony Minghella producerált, itt nézhető meg, de R-besorolású így óvatosan a megtekintésével.)

Taylor-Johnson a 'Love You More' során használt néhány trükkből néhányat a Fifty Shades-nél is szándékozik használni, különösen a szexjeleneteknél. "Amikor megnézed a 'Love You More'-t, az az érzésed hogy mindennek szemtanúja voltál, de amikor ismét megnézed, rájössz hogy semmit sem láttál," mondja. "Nehéz elérni azt, hogy meglegyen az az érzésed, ott vagy erotikus értelemben - az, hogy látsz és érzel mindent ami történik - ugyanakkor ne légy öncélú és kizsákmányoló. Ez egy nagyon finom egyensúly/határ." Taylor-Johnson az utóbbi két hónapban Vancouverben tartózkodott, hogy felkészüljön a forgatásra: helyszíneket derítsen fel illetve finomítsa azon jelenetek storyboardját, amik komplikált koreográfiát igényelnek. ("A legszexisebb storyboardok egyike, amit valaha is láttam," mondta Mike De Luca.) De úgy tűnik, Taylor-Johnson nem aggódik. "Új módokon jelent kihívást, de nem feltétlenül olyanokon, amik kényelmetlen érzést keltenének bennem," mondja. "Izgatott vagyok a kihívások miatt - úgy értem, négy gyerekem van."

Storyboard: vázlat illetve rajz alapú forgatókönyv, amely a film cselekményét és szereplőit ábrázolja egymás utáni jelenetekben.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése