2015. február 4., szerda

Time rövid cikk: Így rögzítették a Fifty Shades of Grey szexjeleneteit

TIME | Senki nem szerződik le egy olyan filmre, mint a Fifty Shades of Grey anélkül, hogy megértené, tenni fog néhány olyan dolgot, amit normál esetben nem csinál nyilvánosan. De nagy különbség tudni, hogy meg fogsz válni a ruháidtól a kamera előtt és aközött, hogy valójában meg is teszed.
"Nem tudom, hogy valaha is igazán fel lehet-e valakit készíteni egy tényleges időpontra, amikor az eljön," mondja a film rendezője, Sam Taylor-Johnson, aki maga is számtalanszor állt már meztelenül a kamera elé képzőművészeti alkotásai miatt. Úgy döntött, hogy a legintimebb jelenetek felvételét a film két sztárja, Dakota Johnson és Jamie Dornan között, a forgatás utolsó harmadára hagyja, amikor egy kicsit már jobban megismerik egymást - valamint a stábot is.
"De amikor elérkezik, hirtelen üt be a felismerés, 'Ó, hát ez az nap, amiről annyit beszéltünk,'" mondja Taylor-Johnson. "Úgy vélem, a legfontosabb az volt, hogy meglegyen egyfajta bizalom. Az az iránti bizalom, hogy Seamus [McGarvey, az operatőr] és jómagam miként fogjuk azt felvenni. És Dakota bizalma Jamie felé, hogy vigyázz rá, óvja valamint Jamie bizalma Dakota felé, hogy Ő is vigyázz rá, gondoskodik róla. És közöttünk, hogy ez nem lesz szexuálisan nagyon explicit - nem pornó, hanem annál sokkal érzékibb."
Meg kell jegyezni, hogy önmagában egyébként egyik színész sem szégyenlős. Dornan alsónadrág modell volt, míg Johnson korábbi két filmjében, A közösségi hálóban és az Ötéves jegyességben, hálószoba jelenete volt Justin Timberlake-kel illetőleg Jason Segel-lel.
"Nem félek a meztelenségtől. Véleményem szerint a nők gyönyörűek," mondja Johnson. "Ugyanakkor nem könnyű megszabadulni a ruháidtól rengeteg ember előtt. Nem válik könnyebbé, de ezt mindenki megérti. Ez senkinek sem furcsa. Legalábbis, a forgatásokon biztosan nem." McGarvey azt mondja időnként a szexjelenetek felvétele során ugyanazt a technikát alkalmazza, mint a vadfotósok, hogy ne zavarják az állatokat: azaz tartsd a távolságot. "A zoom végén voltam és csak hagytuk, hagyj mozogjanak," mondja. "És azokkal a szűkebb lencsékkel néha impresszionistább, absztraktabb képet kaphatsz a testekről."
Lecsökkentve azon alkalmak számát, amikor a színészeknek szimulálniuk kellett az intim pillanatokat, McGarvey két kamerával dolgozott, amikor csak lehetőség volt rá. A különösen közeli felvételek során pedig Ő maga ragadott kamerát, vagy távszabályzót használva, hagyott némi teret a színészeknek. "A kamera üzemeltetése 20 lábnyi távolságra történik, attól a helytől ahol ténylegesen áll a kamera, így a színészek nyakában nem liheg egy szőrös operatőr," magyarázza. Egy másik fontos követelmény a sikeres intim jelenet forgatásához? Állj hozzá humorérzékkel. "Csináltam egy nagyszerű képet: ezek ketten együtt vannak az ágyban, történnek a dolgok, ez a nagy szakállas fickó pedig ott áll mellettük a reflektorral," mondja Taylor-Johnson. "Ez egy nagyon nem-szexi pillanat." Fotó: JamieDornanLife

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése