2015. február 20., péntek

E.L. James maga írná a Fifty Shades Darker forgatókönyvét?

Egy héttel ezelőtt mutatták be a Fifty Shades trilógia első részének filmadaptációját, azóta viszont mindenkit, vagyis a rajongókat biztosan az érdekli mikor láthatják a második részt a mozik vásznain. Jelen pillanatban úgy tűnik, erre még jó darabig várni kell, ugyanis a Variety legújabb értesülései szerint E.L. James még több kontrollt szeretne a folytatás felett, egészen pontosan Ő maga szeretné megírni a Fifty Shades Darker forgatókönyvét, viszont a széria megfilmesítési jogait birtokló Universal Pictures/Focus Features inkább ismét egy profi szkripterezőre bízná ezt a feladatot - habár a források szerint Kelly Marcel újbóli felkérése nagy valószínűséggel nem fog megtörténni, ugyanis miután megkérték Patrick Marbert, hogy finomítson a már kész szkripten, megneheztelt a stúdióra és a készítőkre, és ezért sem vett részt a Fifty Shades sajtókörútján. A Variety megkereste Marcelt, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
Ha ez még nem lenne elég, a Variety illetve a Hollywood Reporter a stúdióhoz közel álló forrásai Sam Taylor-Johnson visszatérésére sem fogadnának nagy tételben, annak ellenére sem, hogy még a Today Showban úgy nyilatkozott a rendezőnő-fotográfus, hogy a folytatás "fedélzetén" van. Ennek oka, hogy nem felhőtlen közte és E.L.James között a viszony, miután mindketten nagyon ragaszkodnak az általuk helyesnek vélt vízióhoz - Erika azt szerette volna, hogy a film sokkal szexibb, explicitebb legyen, tehát sokkal könyvhűbb, míg Sam nem szerette volna ha a filmből csak egy S&M szexfesztivál kerekedjen ki.  Egyébként az elmúlt hetekben adott interjúk során azt egyikük sem tagadta, hogy igencsak meg kellett egymással küzdeniük a forgatás idején.

Ha hamarosan nem jutnak dűlőre, a filmes magazinok szerint 2016 év végénél vagy 2017 év elejénél előbb biztosan nem láthatjuk majd Ana és Christian történetének második fázisát.

Megjegyzés: Dakota Johnsonnak és Jamie Dornannak mindhárom részre aláírt szerződése van, bár igencsak kellemetlen helyzetbe hozzák őket azzal, ha nem tűzik ki minél előbb a második rész forgatásának kezdési dátumát, mert így nem igazán tudnak elköteleződni más nagyobb projektekre.

6 megjegyzés :

Jaj, de gyűlölöm az ilyet, amikor lesz**** az olvasókat, nézőket, rajongókat - akik fizettek ezért az egészért, és a saját érdekei az egyetlenek, amelyet szem előtt tart. Megírhatta a könyvet, az olyan lett, amit ő akart, de a megfilmesítési jogokat eladta (kaszált rajta!!) Erika, így innentől a filmstúdió kezében van a döntés, nem?

Ráadásul - siker ide vagy oda - szerintem az írónőben is lehetne annyi önkritika, hogy belássa, írónőként sem profi (nem az irodalmi értékéért kedveljük a sorozatot, hanem mert újszerűt alkotott), forgatókönyvet pedig talán egyáltalán nem is írt még.

Márpedig a forgatókönyv megírása idő, az előkészületek, a forgatás, az utómunka, mind-mind idő, és ha ezek közül egy csomó minden még nincs előkészítve, akkor itt jövő februárban nem mozizunk. :/ (És majdnem ugyanez volt az Éhezők Viadalánál is, hogy az 1. rész premierje után, miután lenyilatkozta a rendező, hogy a fedélzeten van, lelépett, mert neki nem volt elég az idő úgy, hogy ő írja a forgatókönyvet is, anélkül pedig neki nem volt buli. - Nekem nem tetszik, amikor valaki ki akar sajátítani egy jelenséget, még akkor sem, ha esetleg tényleg sokat tett is érte.) Most jól kidühöngtem magam, bocs :)

nem dönthet csak a stúdió, mert olyan szerződést írtak alá Erikával, h szinte mindenbe beleszólása van

egyébként egyetértek veled Ancsi, jelen helyzetben úgy látom h elszálltak a pacik E:L-el, megértem az Ő szempontját is, de hagyni kéne h a profik végezzék a munkájukat... igazából az Unit sem értem, már réges-rég meg kellett volna rendelni a 2. rész, sőt már a 3. forgatókönyvét is (hogy akár back-to-backbe lehessen forgatni)

jó lenne, ha minél előbb kitalálnák h mi legyen, mert megírni egy szkriptet nem két perc, pláne h az jó is legyen...

Hát... így elég kicsi az esélye hogy jövőre láthassuk a 2. részt :(

http://www.joy.hu/tipp/36628_jon_a_szurke_otven_arnyalata_folytatasa.html szerintetek igaz?

Hát itt az az eset áll fent, hogy sokat akar a szarka.... bla-bla... Forgatókönyv írást nem lehet csak úgy egy éjszaka alatt megtanulni.. Attól, hogy világhisztériát váltott ki a könyvével, és iszonyatosat kaszált, azzal nem jár az, hogy már vízen is jár. Nem értem az ilyeneket. Remélem letesz erről a tervéről, és hagyja a szakemberekre a dolgot. És egyetértek azzal, hogy a rendezőnő nem engedte, hogy nagyon "explicit" és szexuális legyen, vagy hogy is jellemezték a riportban, mert akkor aztán nagyon csapnivaló lett volna. Azt elég lett volna dvd-n kiadni és piroslámpás videotékákban árulni... De ha nem enged a hülyeségéből, akkor viszont kívánom, hogy a két főszereplő, akik nagyon odatették magukat, valahogy csusszanjanak ki a szerződésből, hagyják faképnél a bandát, és dőljön dugába az egész... :)

Megjegyzés küldése