2015. február 24., kedd

Összefoglalás: Sam Taylor-Johnson Jamie-ről, Dakotáról, Charlie Hunnam távozásáról és a Fifty Shades-ről

Még a londoni promó alkalmával a MagicFM reggeli rádiós műsorának vendége a Fifty Shades of Grey rendezőnője, azaz Sam Taylor-Johnson volt. Mivel nagyon szeretem Sam-et hallgatni és amúgy is kevés anyag van fent a blogon az által mondottakról, szóval írtam nektek erről egy rövidke összefoglalást. :)
A 7 perces interjú során Sam elmondta, hogy a Fifty Shades teljesen különbözött attól, amit eddig valaha is csinált - pedig már elég sok mindenen túl van. "Nagyon intenzív élmény, utazás." Jamie-ről csak csupa jót tud mondani: kedves, jóindulatú, de nagyon különbözik Christiantól. Sam megjegyezte, hogy nem elsősorban azért esett végül rá a választás, mert fizikailag megfelel Mr. Grey szerepére, azaz a könyvben leírt jellemzésre, hanem mert egy igazán mélyen érző, lelkes személyiség. Mindezek tetejében még nagyon vicces is, és ez a nagyon erőteljes jelenetek során nagy segítségnek bizonyult, szóval igazán élvezetes vele együtt dolgozni. Valamint nagyon védelmező, óvó is: ahogy elkiáltották, hogy "Ennyi!" már rohant is Dakotához, hogy betakarja a fürdőköpennyel vagy valami mással. 
Az E.L. James-szel és a közte kialakult súrlódások kapcsán Sam elmondta, hogy valóban harcoltak egymással, de mégis hogy képzelhetjük azt, hogy ne lett volna Erika védelmező a víziója, az általa megalkotott világgal, karakterekkel kapcsolatban? Ez természetes, mondja Sam, hozzátéve hogy teljes mértékben tisztelettel akart hozzányúlni az alapanyaghoz, viszont a saját vízióját is meg akarta valósítani a vásznon. Minden egyes nap együtt kellett dolgozniuk, így a kreativitásukból adódó feszültség jelen volt, de végülis megtalált a középutat. 
Szóba került Charlie Hunnam távozása is: a műsorvezető azt kérdezi Samtől, hogy szerinte a csillagokba volt -eírva, hogy végül Jamie lett Christian? Sam Charlie-t nagyszerű embernek és fantasztikus színésznek tartja, nagyon elkeseredett amikor visszamondta a szerepet, de nagy áldás, hogy végül Jamie csatlakozott a produkcióhoz. Sam mást már egyáltalán nem tud elképzelni Christian szerepére.
Dakota sem maradt ki a dicséretekből: Sam született színésznőnek tartja, aki csodálatos és brilliáns és mint színész önön maga - hiába híres és tehetséges színészek a szülei és a nagyanyja - is megállja a helyét. A meghallgatáson teljesen lenyűgözte Sam-et, mert már akkor pontosan tudta és megértette Anastasia karakterét. Sam pedig tudta: megtalálták Anát, de nem adhatták oda rögtön neki a szerepet, mert teljes mértékben meg kellett bizonyosodniuk arról, hogy biztosan nincs jobb nála - ezért 15 vagy még több színésznőt meg kellett nézniük.
A folytatásokról: mélyreható beszélgetése még nem volt a stúdióval erről, de ha a reményeik beteljesülnek (és be is teljesültek) nagy siker lesz a film, akkor megcsinálják a trilógia maradék két részét is. Leszerződött ezekre? Azt mondja Sam, hogy hivatalosan még nem, de már a kezdetekről meg van/volt ennek a lehetősége/opciója, de most egyelőre egy kicsit pihenni szeretne és a 4 lányával törődni.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése