2015. január 17., szombat

A Fifty Shades-mozifilm kulisszái mögött: Az Escala fürdőkádja

50ShadesGirlPortland | Miután láttam egy cikket arról a fürdőkádról, amit a Fifty Shades of Grey-mozifilmben használtak tudtam, hogy meg kell próbálnom megtalálni azt, amíg Vancouverben vagyok. Végül ráakadtam a gyártóra és felvettem velük a kapcsolatot. Kiderült, hogy a Blu Bathworks nevezetű kanadai cég árulja a fürdőkádat és megtekinthető a Vancouver belvárosának közelében található bemutatótermükben. Voltak olyan nagylelkűek és megengedték, hogy meglátogassam őket, fotókat készítsek (a forrásnál megtaláljátok azokat - szerk.) és megosszák velem, végül miként is kötött ki a kád Christian Grey luxuslakásába.
Sandy Walker, a film díszlettervezője először a Blu Bathworks-szel vette fel a kapcsolatot, miután számtalan helyen keresgélt, hogy megtalálja a tökéletes kádat. Végül ellátogatott a bemutatóterembe, hogy megnézze azt, majd a produkció mögött álló emberek megpróbálták letárgyalni, hogy adják kölcsönbe a filmhez. A Blu Bathworks úgy gondolta ez nem lenne túl jó megoldás, inkább jobb lenne ha megvennék azt. A filmesek majd további más kádak után keresgéltek, de végül visszamentek és megvették a gyönyörűen elegáns HALO névre keresztelt kádat. Mindez szeptemberben történt, mielőtt 2013 őszén elkezdődött volna a forgatás Vancouverben. A díszlettervező végül úgy döntött, hogy Jamie magassága miatt a nagyobb méretű kádra lenne szüksége. A kád egyébként kétféle méretben, többféle színben létezik, a legolcsóbb pedig 7150 dollárba, nagyjából 2 millió forintba kerül. Ők a mattfehér nagy kádat használták a film során. Tojásdad alakú, szóval az egyik végén szűkebb, a másik vége viszont gömbölydedebb. Tökéletes benne ülni, mivel követi a tested körvonalát. Kvarc alapú kompozit anyagból készült, ami segít megtartani a víz melegét.

Miután megvették a kádat, a Fifty emberei Los Angeles-be vitték, ahol szintén felvettek fürdőszobai jeleneteket, mielőtt elkezdődöttek volna a munkálatok Vancouverben. Miután teljesen végeztek LA-ben, visszaszállították a kádat Vancouverbe és ahol a további részek forgatásának megkezdetéig egy raktárban várakozik.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése