2015. január 21., szerda

A hírhedt tampon-jelent nem lesz benne a Fifty Shades-filmben

VARIETY | E.L. James bestseller regényének egyik legtöbbet emlegetett jelenete - Christian Grey, Anastasia Steele és egy tampon részvételével - nem szerepel majd a filmváltozatban.
"Nem került bele a filmbe," mondja Sam Taylor-Johnson, a film rendezője a Variety-nek adott interjújában. "Soha nem is volt szó róla." A jelenet egy emlékezetes momentum Christian (Jamie Dornan) és Anastasia (Dakota Johnson) között a lapokon. A nyár folyamán, az MTV még azt kérdezte: "A Fifty Shades of Grey-filmnek tartalmaznia kellene-e a könyv legsikamlósabb szexjelenetét?"
A producerek végül úgy döntöttek, hogy a legjobb, ha nem. "A könyvnek szükségszerűen Ana helyébe kell, hogy helyezzen, a legteljesebb, legsikeresebb élmény elérése érdekében," mondja Michael De Luca. "Ebből nagyon sok szó szerinti, a betűk szintjén kifejezett. A filmnek viszont nincs erre szüksége. Az egy egészen más közeg, médium."
Az egyik kihívást az jelentette a Fifty Shades nagyvászonra adaptálásában - ahogy azt az eheti Variety magazin Dornannal a címlapon ki is vesézi - kitalálni azt, hogy a könyvbeli szexből mégis mennyit kellene a filmre átültetni. A Kelly Marcel által írt forgatókönyv egy korai változata tompított rajta, így téve a Fifty Shades-t kevésbé pikánssá és ezzel biztosítva az R (és nem az NC-17-es) besorolást, ahogy azt a Variety megtudta.
"Azt mondanám úgy fele-fele," mondja Taylor-Johnson, amikor szóba került a szex vs. nem-szex részek aránya a filmben. "A szexjelenetek szerves részét képezik a történetnek. Nem öncélúak. Nyomon követik, kísérik a történetet."
De Luca azt mondja a leghevesebb, legintenzívebb filmjelenet Christian és Ana között az első könyvben található utolsó találkozásuk. "A jelenet, amiről sokat beszélgettünk az az utolsó jelenet, ahol Ana megkéri Christiant, hogy tegye meg a legrosszabbat, amit el kellene viselnie, azt hogy meddig is fajulhat el ez az egész," mondja De Luca. "Az első könyvben ez legközelebbi pont, hogy láthatjuk Christiant a teljes domináns Énjében megnyilvánulni. Jamie alakítása ebben a jelenetben egy csoda. Igazán magával sodorta az a pillanat."
A szerző, E.L. James, aki producer a Focus Features projektjében, megfelelőnek tartja az adaptációt, még akkor is ha tompítani kellett rajta. "A Fifty Shades of Grey elsősorban egy szerelmi történet, és a szex csak egy részét képezi," mondja James a Variety-nek. "Az emberek, akik nem olvasták a könyveket talán meg lesznek lepődve, hogy nincs több szex a vásznon, de csak azért, mert a Fifty Shades-ről szóló riportok alapján ítélnek, amik hajlamosak csak a szenzációhajhász oldalt kidomborítani. Biztos vagyok benne, hogy a rajongók milliónyi, akik olvasták a trilógiát, úgy fogják gondolni, hogy elég a szex."

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése