2013. szeptember 4., szerda

A casting mögött #1: A The Hollywood Reporter tudósítása

Anastasia Steele és Christian Grey esetén szerelem volt első látásra. De vajon ugyanez volt igaz az Universal Pictures/Focus Features és a Fifty Shades of Grey új sztárjai, Dakota Johnson és Charlie Hunnam esetén is?
A források szerint a stúdió számtalan más lehetőséget is feltárt/figyelembe vett mielőtt a fentebb említett páros leszerződése mellett döntött, amit Szeptember 2-án maga E.L James, a Fifty Shades szerzője jelentett be twitter-profilja segítségével. A 27 éves szado-mazo szexért rajongó milliomos szerepére Ryan Gosling volt a prototípus, de a színészt nem érdekelte a lehetőség. Garrett Hedlund az Universal által erősen favorizált volt, de a Trón: Örökség sztárja júliusban nemet mondott a felkérésre, mert nem tudott azonosulni Christian karakterével. Más színészek is számításba jöttek még, úgy mint a brit TV sztár Christian Cooke. Valahol a sztárskálát tekintve Gosling és Cooke között helyezkedik el a 33 éves Charlie Hunnam, akinek első jelentősebb áttörését Judd Apatow rövid életű televíziós szériája, az Undeclared hozta meg. Mostanában viszont az elismeréseket az FX Kemény motorosok (Sons of Anarchy) című sorozata miatt zsebeli be. Ennek ellenére kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a brit színész el tud-e vinni a hátán egy nagy filmet. Ugyanis a legnagyobb profilú mozija - a júliusban bemutatott Tűzgyűrű (Pacific Rim) - sztárok hiányában nem muzsikált igazán jól a jegypénztáraknál.

Hunnam eleinte vonakodta elfogadni Christian Grey szerepet, de a rendezőnővel, Sam Taylor-Johnsonnal valamint a producerekkel, Michael De Lucával és Dana Brunettivel folytatott augusztus 23-i meetinget követően azonban végül igent mondott. A források szerint a meeting meggyőzte Hunnamat és beleegyezett, hogy részt vesz a következő héten Dakota Johnsonnal egy "chemistry read"-en. Az Universal végül a Munka Ünnepén szerződött le a színészekkel a teljes trilógiára.

A projektek övező nagyfokú érdeklődés miatt (a Fifty Shades könyvek több mint 70 millió példányban keltek el világszerte) a folyamatot titokban tartották és csak egy nagyon kicsiny csoport olvashatta el Kelly Marcel forgatókönyvét, úgy mint James Schamus (a Focus Features vezetője), De Luca, Brunetti, James és Taylor-Johnson. (Még Johnson és Hunnam ügynökei sem olvashatták el a szkriptet.)

A 23 éves Dakota Johnson - Don Johnson és Melanie Griffith lánya valamint a Fox rövid életű szitkomjának, a Ben és Kate-nek főszereplője - az utóbbi hetekben vált befutóvá annak ellenére, hogy nem-britként magányoskodik a projektben résztvevők között  (James, Marcel, Taylor-Johnson és Hunnam is a Egyesült Királyságból származik). A brit színésznő Felicity Jones (Like Crazy) szintén felhívta magára a figyelmet -- a források szerint Jones-nak meg is van a külseje és a tehetsége, de 30 évesen túl öreg ahhoz, hogy eljátsszon egy 21 éves egyetemi hallgatót.  Jamesnek - aki egyébiránt aktívan részt vett a keresésben - Shailene Woodley korai kedvence volt, a színésznő pedig nem is félt volna a meztelenségtől a film explicit szexjeleneteiben, de menetrendi konfliktus támadt a jövő márciusban bemutatásra kerülő Divergent  sajtókötelezettségei miatt. A 2014. augusztus elsejei dátumot tartva az Universal és a Focus viszont már el szeretné kezdni a forgatást október végén/november elején Vancouverben és Los Angelesben.

Alicia Vikander, Imogen Poots és Elizabeth Olsen is számításba jött, de a források szerint Johnson volt a rendezőnő Taylor-Jonson kedvence, aki még júniusban nyerte el a Fifty direktori székét egy mindenkit lenyűgöző tesztvideónak köszönhetően. Mindezek ellenére a stúdió aggódik, valamint a színészek ügynökei is. Ugyanis a Fifty könnyedén az A-listás sztárok közé repítheti Johnsont és Hunnamet, de úgyis végezhetik mint a Showgirls színésznője Elizabeth Berkely, aki soha nem állt fel a film bukásából. [...] Forrás

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése