2013. szeptember 4., szerda

A casting mögött #2: A The Wrap tudósítása

Most, hogy megoldódott a rejtély azt illetően kik fognak szerepelni a Fifty Shades of Grey-ben fontos kérdésként merül fel, hogy vajon miként zajlott le a casting az Universal Pictures-nél és a Focus Featuresnél?

Ahogy arról már vasárnap a The Wrap beszámolt, a brit Charlie Hunnam (Jax Teller, a Sons of Anarchy badass motorosa) fog annak a perverz milliomosnak a bőrébe bújni, aki elcsábítja a Dakota Johnson által megformált frissen diplomázott szűz Anastasia Steele-t.
A The Wrap értesülései szerint a párosnak részt kellett vinnie egy "chemistry read"-en - más szóval egy jelenet felvételén - hogy meggyőzzék a producereket és az Universal vezetőtőit arról hogy megfelelő fokon izzik köztük a levegő. A projekt bennfentese tehát megerősítette, hogy a színészek meghallgatások útján nyerték el a szerepüket.

Érdemes megjegyezni, hogy számtalan fiatal színésznő (pl. Felicity Jones) az Anastasia szerepét megkívánó teljes meztelenség miatt utasította vissza a felkérést. Ám egy korábbi modell, aki emlékezetes alakítást nyújtott bugyira levetkőzve A közösségi hálóban (videó) több mint kényelmesen viseltetik a testét illetően.
A bennfentes Johnsont "ambíciózus" színésznőként jellemzi, aki szeretne olyan híres lenni mint színész szülei, Melanie Griffith és Don Johnson. A szerep kedvéért hajlandó bármire - természetesen csak az ésszerűség határain belül.

Ami pedig Hunnamat illeti: előkelő helyen szerepelt az Universal kívánságlistján. Augusztus 20-án a TwitchFilm ezt meg is erősítette, amikor először hozta nyilvánosságra, hogy Christian megformálójaként a filmkészítők között nagy kedvencnek számít. De a casting nem volt könnyű. Egy a Focus Features-höz kötődő forrás elárulta a The Wrapnek a múlt héten, hogy Grey szerepe lekötötté vált a kábel TV sztár által, ám meggondolta magát. Ugyanakkor Johnson ekkor lett igencsak esélyes Anastasia szerepére. Szóval úgy tűnik Hunnam nem akarta anélkül elkötelezni magát, hogy tudná ki lesz a színésztársa. A jól értesült bennfentesek szerint a Johnsonnal lefolytatott "chemistry read" mellett, Hunnam számtalan más színésznővel is letesztelésre került.

Mindent összevetve tehát Hunnam-et megkérték, hogy ugorjon az ismeretlenbe. De ahogy Johnson megerősítette pozícióját a brit színész már jóval könnyebben mondott igent a felkérésre. [...]

Most, hogy megvan már a két főszereplő, minden szem a kalendárra fókuszál, hisz a tervek szerint az FSOG 2014. Augusztus 1-jén kerül a mozikba. Ez azt jelenti, hogy a sajtóvetítések nagy valószínűséggel már júliusban megkezdőnek, ha nem előbb a hosszú sajtókörútnak köszönhetően. Az első trailerre valamikor tavasszal kell számítani, elképzelhető hogy a Super Bowl alatt kerül majd bemutatásra. Az NFL közönsége számára a Fifty lehet, hogy nem egy család-barát mozi, de ideális lehetőségnek tűnik elérni így több millió nőt, akik együtt nézik a The Big Game-et a férjeikkel és fiaikkal.

Ha az Universal és a Focus tartani szeretné a menetrendjüket a forgatásnak már idén ősszel el kell kezdődnie. A The Wrap televíziós riporterei megerősítették, hogy a Sons of Anarchy forgatása október közepéig fog tartani. Így valószínű Hunnam ügynöke már a film és a sorozat forgatásának összehangolásán dolgozik habár az még nem világos, hogy a színésznek mikor kell elkezdenie a Fifty forgatását mivel számtalan jelenet van, ahol csak Johnsonra van szükség.

A Fifty Shades Sam Taylor-Johnson rendezi Kelly Marcel forgatókönyvéből, amely James - akinek egyébiránt jelentős beleszólása volt a castingba - bestseller regényén alapszik. A produceri munkálatokat Michael de Luca és Dana Brunetti látja el.

Egy nagyobb kérdés maradt így még a végére: vajon Hunnam milyen akcentussal fog beszélni az erotikus könyvadaptációban? Forrás

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése