2014. március 26., szerda

CinemaCon: A CinemaBlend és a BoxOffice.com cikke az ízelítőről

BoxOffice - A Fifty Shades of Grey első felvétele ízelítőt kínál az Universal 2015-ös felnőtteknek szánt filmjéből. A bemutatott anyag fülledt kémiát ígér a film két sztárja között és nincs nyilvánvaló jele annak, hogy a bestsellerből készült adaptáció más irányt fog követni. A befejezett film ugyan lehet, hogy más képet mutat majd, de a CinemaCon-on elvetített anyag egy komoly gondolkodású erotikus thrillert ígér a felnőtt közönségnek. A Fifty Shades könnyen csábíthatja el azon moziba járókat, akik a Magic Mike-ot és a Szex és New York-ot kasszasikerré tették. 
CinemaBlend | Eric Eisenberg - Miközben még mindig 11 hónapnyira vagyunk a Fifty Shades of Grey bemutatójától ma reggel bepillantást kaptunk abba, hogy mire is számíthatunk az E.L. James bestseller regényének Sam Taylor Johnson által rendezett szexi és romantikus adaptációjától. A Las Vegas-i CinemaCon-on mutatta be Universal Pictures a legeslegelső felvételeket a várva várt filmből, amely során számtalan emlékezetes jelenetet láthattunk az eredeti alapanyagból. További részleteket szeretnél tudni Ana megérkezéséről Christian irodájába, az első találkozásukról, a férfi főszereplő "egyedi" ízléséről és még néhány hálószoba titokról? Akkor olvasd el alább a részletes tudósításunkat!

Egy különböző jelenetnyi gyűjtemény helyett inkább egy trailerszerűséget kaptunk, amely egy Seattle városát mutató légi felvétellel kezdődik, majd Anastasia Steele-t (Dakota Johnson) látjuk amint a nyakát hátraszegve feltekint egy magas felhőkarcolóra ahol is hamarosan először találkozik Christian Grey-jel (Jamie Dornan). Az irodájában találkozva, a két főszereplő között úgy tűnik azonnal szikra gyúlik, közben narrációban Anát halljuk, amint Grey-t okosnak és intenzívnek írja le.

Ezt követően Anát látjuk, amint telefonon keresztül beszél az anyukájával, Carlával (Jennifer Ehle), aki azonnal ráérez, hogy a lánya rátalált valakire. Innentől montázsokat látunk, ahogy Ana és Christian összefut a barkácsboltban, a fotózásról, a páros helikopteres utazásáról és egy liftben váltott csókról.

A dolgok nagyon finomnak és romantikusnak tűnnek, ám a hangulat kezd megváltozni amikor Ana barátja Kate (Eloise Mumford) figyelmezteti Anát a férfi miatt, majd csak narráció során halljuk, ahogy Christian arról beszél, hogy az "ízlése nagyon egyedi." Ana aggodalmát fejezi ki azt illetően, hogy nem tud Christiannal lenni oly módon ahogy azt a férfi akarja, majd látjuk amint Christian kinyit egy ajtót. Az ízelítő egy dialógussal ér véget: Ana azt kérdezi az udvarlójától, hogy miért próbálja őt megváltoztatni, amire azt a választ kapja, "Te vagy az, aki megváltoztat engem."

Ha azzal keresel meg, hogy további intim részleteket áruljak el a két főszereplő között zajló szex és BDSM kapcsán, attól tartok egy kicsit csalódott leszel. Míg a film azt ígéri, hogy a testi kapcsolatot illető tabuk megdöntögetésével nem fukarkodik majd, a bemutatott anyag nagyon PG-barát volt (még a 'szex' szó sem hangzott el benne.) Természetesen, számtalan célzás és jel mutatott Christian Grey zárt ajtók mögötti viselkedésére, de egyiket sem mutatták meg nyíltan. A legközelebbi dolog, ami távolról R besorolásúnak tűnt, az volt amikor a bekötött szemű Anát láttuk kikötözve egy ágyhoz, de ez a felvétel is csak fél másodpercig tartott.

Ahogy az ízelítő meg volt vágva, azon gondolkodom elképzelhető, hogy a green band trailer prototípusát sikerült szemrevételeznünk ma reggel. A film jövő év Valentin-napjáig biztosan nem kerül mozikba, de mivel nyilvánosságra hozták már a film a teaser poszterét is, eléggé nyilvánvaló a stúdió törekvése arra, hogy a Fifty Shades of Grey hónapokkal a bemutató előtt a nagyközönség látóterébe kerüljön. Természetesen, ez csak egy teória, de az elkövetkező hónapokban maradjatok velünk, a filmről pedig többet a "Mit tudunk eddig" kalauzunkban találtok!

További cikkek a bemutatott ízelítőről: AP | HuffingtonPost | Los Angeles Times | HitFix | IMDb.net

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése