2014. március 25., kedd

CinemaCon: Az Entertainment Weekly cikke a bemutatott ízelítőről

Entertainment Weekly | Nicole Sperling - Van egy kérdés, amit mostanában gyakran tesznek fel az Universal Pictures elnökének, Donna Langley-nek: "Miként csinálsz filmet a Fifty Shades-ből" A válasza: nagyon óvatosan, gondosan. A mai napon az évente megrendezésre kerülő CinemaCon-on az Universal Pictures arra jutott, hogy végre megmutatja az első felvételeket a Fifty Shades of Grey-ből, azon filmadaptációból, aminek rajongói azóta erre a pillantra várnak lélegzetvisszafojtva, mióta a stúdió tavaly megvette a bestseller regény megfilmesítési jogait. De egy öt szexszel teli - ami az E.L. James által írt könyveket annyira népszerűvé tette - perc helyett a stúdió szembement az elvárásoknak és inkább a romantikát helyezte előtérbe a két főszereplő, a szűz főiskolás Anastasia Steele (Dakota Johnson) és a 28 éves domináns milliomos Christian Grey (Jamie Dornan) között.

A klip során tehát a bimbózó románc állt középpontban, teletöltve a vásznat olyan ikonikus pillanatokkal amelyek a könyv rajongói számára olyan jól ismertek, mint például Ana első találkozását Christiannal: a lány ideges és komoly, Grey jóképű és távolságtartó. Majd Grey meglepetés felbukkanását a barkácsboltban, de helikoptere, Charlie Tango is feltűnik. Plusz a közönség ízelítőt kapott Grey lelkéből is, amikor Dornan azt mondja, "Szívek és virágok: Nem Én vagyok."

De a kis kitérőktől eltekintve, úgy mint egy szemkötőt, egy combon pihenő kezet és egy rövidke pillantást egy lovaglóostorra, Mr. Grey rajongása a domináns szexért minimumon volt tartva. (A klip azon jelenetet is tartalmazta, amikor Grey kinyitja a Vörös Szoba ajtaját, de sajnos, hosszabban nem deríthettük fel azt.) Az az igazság, hogy több szexet mutattak a szintén az Universal égisze alatt készült Seth Rogen-Zac Efron komédiából, a Rossz szomszédságból mint amennyit a Fifty Shades betekintőben láthattunk.

Inkább, a könyv történetének érzelmi komponense került kiemelésre például Anastasia anyukájának (Jennifer Ehle) feltűnésével, aki nagyon lelkes amiért a lánya találkozott valaki újjal; a szobatársa és legjobb barátnő (Eloise Mumford) figyelmeztetésével, hogy vigyázzon nehogy megsérüljön sőt még maga a hősnő is panaszkodik, miszerint Mr. Grey próbálja megváltoztatni, aki viszont egy szívből jövő "Te vagy az, aki megváltoztatsz" kijelentéssel vág vissza.

Egyértelmű, hogy a stúdió olyan körültekintően - és aprólékosan - halad ezzel a projekttel, amennyire csak lehetséges. Azonban az nem világos, hogy vajon a most bemutatott módon - tehát a szex helyett inkább a romantika van előtérbe tolva - az, ahogyan szeretnék felkelteni a mozitulajdonosok érdeklődését a film iránt. Az idő majd eldönti.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése