2013. december 13., péntek

A Vanity Fair rövid interjúja Kelly Marcellel

Jövő január végén mutatják be a hazai mozik a Banks úr megmentését (előzetes), amelynek forgatókönyvét az a Kelly Marcel írta, aki a Fifty Shades szkriptjéért is felelős. A Vanity Fairrel pár napja lefolytatott telefonbeszélgetése során Miss Marcel egy pillanatra elszakadt Banks úrtól és elárulta, hogy miért nem aggódik különösebben amiatt, hogy a szkriptjével esetleg feldühíti majd a Fifty szenvedélyes rajongótáborát.
Kelly Marcel a Variety Awards Studio második napján
Forrás: Zimbio | Imeh Akpanudosen/Getty Images North America
"A könyv... sablonként szolgált, amit csak követni kellett. Szóval nem, nem aggódtam emiatt. E.L. James ezen az úton minden egyes lépésnél velem volt, nagyon-nagyon kötődik a rajongótáborához, tényleg olyan filmet szeretne, ami boldoggá teszi a rajongókat. Ismeri őket, ismeri a közönségét. A könyveit is jól ismeri szóval az a tény, hogy mellettem volt felbecsülhetetlennek bizonyult. Hisz amikor a szerző felügyel, nem is igazán tudsz rossz irányba haladni. Ez nagyszerű volt." Arról kérdezve, hogy miközben írta a Fifty Shades of Grey forgatókönyvét vajon végzett-e valamiféle kutatást, Marcel viccelődve ezt válaszolta, "A pornótól eltekintve? Rengeteg pornó[t néztem]. De nem, nem volt semmi különös [kutatás]."
Miután befejezte a Fifty Shades, könnyen NC-17-es besorolást érő, szkriptjét, a sokoldalú forgatókönyvírót felkérték - mi más? - mint A kis hableány történetének újraírására Joe Wright rendező számára. Habár a legtöbb embert nagy szakadékot láthat a két projekt között, Marcel szerint nem is igazán kell hatalmasat váltani Anastasia Steele karakteréből Arielébe, mivel ezen projektek "mind karakter-vezéreltek."
"P.L. Travers-t [a Mary Poppins könyvek szerzőjét] gyerekkorában trauma érte és ez kihatott az életére. Christian Greyt is traumák érték gyerekkorában és ezek miatt éli úgy a felnőttkorát ahogy. A kis hableány is egyfajta tragikus, reményvesztett figura. Emberek ők, csak szokatlan történetekkel bírnak."

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése