2013. december 29., vasárnap

A Collider interjúja Kelly Marcellel

A Los Angeles Times portréja Kelly Marcel-ről
Fotó: Brian van der Brug / 2013. decembere
[...] COLLIDER: Amikor a Fifty Shades of Grey-en dolgoztál úgy érezted, hogy a Banks úr megmentéséhez képest egy kicsit most fordult a kocka, hisz ebben az esetben él a szerző, aki visszajelzést is ad számodra? Vajon az a tény, hogy E. L. James rádbízta a könyvét újfajta szimpátiát teremt azon rendezők felé, akiknek viszont Te nyújtod át az általad írt forgatókönyveket?
MARCEL: Istenem, persze! Félelmetes volt Erika számára átadni a könyvet. Ez az ő gyermeke. Christian és Ana az Ő teremtményei.

COLLIDER: Egészen új réteget ad az a dolgoknak amikor a szerző, akinek a könyvéből szkriptet írsz, nagyon aktív a közösségi médiát tekintve?
MARCEL: Persze! Ez nagyon izgalmas. Erika állandóan P.L. Travers-hez hasonlította magát. Azt mondta, "P.L. Travers vagyok!" De megértem. Ez egy egészen újfajta rokonszenvet ébreszt azon emberek felé, akik ilyesfajta dolgokon munkálkodnak. Nagyon érdekes volt a Fifty Shades-t csinálni a Banks úr megmentése után, ami pontosan azt meséli el miként bízza egy szerző a művét másra. Egy évet töltöttem el egy olyan nő [P.L. Travers] fejében, aki ezen küzdelmekkel bírt, szóval tényleg megértem ezt a fajta harcot. Szerintem emiatt értettük meg olyan jól egymást Erikával, ezért lettünk barátok. Ő nagyszerű! Nagyszerű nőci. És nem olyan, mint P.L. Travers.

COLLIDER: Furcsa egy ennyire nagy figyelemmel bíró projektet elvállalni vagy ki el tudtál tekinteni a közösségi médiumok által teremtett állandó nyomástól?
MARCEL: Tudod mit? Igazán magával ragadó volt ezt valós időben véghezvinni. Normális esetben senki nem tudja, hogy a forgatókönyv épp megírás alatt van. Csak akkor vesznek róla tudomást, amikor a film kijön. De ezen masszív rajongói hadnak éveket kellett várnia. Nagyon nehéz megértetni az emberekkel, hogy három hónap alatt nem lehet az egészet összehozni. A forgatókönyv felépítése időbe telik, majd időbe telik kiválasztani a szereplőgárdát végül az is időbe telik míg leforgatják és megvágják a filmet. De érdekes hallani erről a véleményüket, gondolataikat. A castingot érintő véleményük is nagyon érdekes volt, hisz a karakterek az ő fejükben élnek. Ez a közösségi média dolog nagyon izgalmas, de nem ijeszt meg. Furcsa mód, kedvelem. Ilyesmi esetén (mint amilyen a Fifty is) is inkább segítségként bizonyult, a Banks úr megmentése esetén viszont már nem hiszem, hogy különösen hasznos lett volna. De a Fifty-nél kiváltképp az volt, hisz tudhattad, hogy emberek mit szeretnének és végül azt is láthattad, hogy ezeket meg tudod-e nekik adni. [...] Forrás

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése