2013. december 6., péntek

Entertainment Weekly: Ismerd meg Mark Bridges-t, a Fifty Shades of Grey jelmeztervezőjét

Bridges a 84. Oscar-gála sajtószobájában
Forrás: Zimbio | FameFlynet Pictures
Entertainment Weekly - A Fifty Shades of Grey filmadaptációjának forgatása hivatalosan is folyamatban van és egy bizonyos Oscar-nyertes jelmeztervező öltözteti (és vetkőzteti) a film sztárjait. Az IMDB szerint Mark Bridges [Megjegyzés: november közepén megerősítve Dana Brunetti által] - akinek munkássága leginkább a Napos oldal, A harcos, a Philips kapitány illetve A némafilmes, amiért 2012-ben elnyerte az Oscart, kapcsán ismert - csatlakozott hálaadási hétvégéjén a Vancouverben állomásozó stábhoz. Az első forgatási fotókon Dakota Johnsont (mint Anastasia Steele-t) és Jamie Dornant (mint Chrisitan Grey-t) láthatjuk a pár első randijának felvétele közben.
A könyvben Anastasia sötétkék kabátot, kék pulcsit, szoknyát és egy pár barna csizmát visel amikor először találkozik Christiannal, aki pedig "elegáns szürke öltönyt visel, fehér inget és fekete nyakkendőt." Amíg mindkét karakter teljesen fel van öltözve, addig Bridgest kétségtelenül lefoglalta egy olyan ruhatár összeállítása, amely a hősnőnk számára sok fehérneműt, a férfi főszereplő számára pedig számtalan ropogós fehér inget és nyakkendőket foglal magában. Vajon a jelmeztervező minden döntését a könyv leírása alapján hozta meg, vagy eszközölt némi változtatást? Hogy ezt a Fifty Shades rajongói megtudják, a film 2015-ös februári debütálásáig várniuk kell, viszont abban biztosak lehetnek, hogy Bridges egyike Hollywood legtehetségesebb jelmeztervezőinek.

Bridges 14 évesen szkeccselte fel az első kosztümtervét azon darab számára, amiben szerepelt. Miután jelmeztervezésből mesterfokon lediplomázott a New York-i Tisch Művészeti Egyetemen, asszisztensként kezdett el dolgozni olyan filmek készítése során mint például Oliver Stone Született gyilkosokja és Nixonja, de a nagy áttörésre 1995-ig kellett várnia, amikor is elkezdett együtt dolgozni a Boogie Nights-on, a Magnólián és a Vérző olajon az író/rendező Paul Thomas Andersonnal. Végül 2012-ben A némafilmessel Oscar-díjat nyert.

Az olyan nagy divatmárkák, mint az Armani és a Parada a legújabb filmekben nagy szerepet kapnak, szóval kíváncsi vagyok, hogy vajon a Fifty Shades-ruhatára egyfajta termékelhelyezésként fog-e funkcionálni. Az is furdalja az oldalam, hogy a Calvin Klein vezetői lobbiznak-e azért, hogy Christian Grey-t az egyik fehér alsójukban láthassuk viszont. (Végül is, mielőtt Dornan elnyerte Grey szerepét leginkább a fehérneműmárka arcaként volt ismert.) Azt pedig csak elképzelni tudjuk, hogy Bridges miket tartogat a várva várt szexjelenetekre.

A ruhatár inspirációt ad egy szadomazo-témájú ruhakollekcióhoz? Bridges felelős a BDSM-hez kapcsolódó eszközök kiválasztásáért is, vagy ez a feladat a film kellékesére hárult? Rengeteg a kérdésünk...

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése