2014. november 5., szerda

A ShortList magazin interjúja Jamie Dornannal

[...] Tavaly év végén, miután Charlie Hunnam hirtelen otthagyta a szerepet, Dornannak ajánlották fel annak  a lehetőségét, hogy Ő bújjon Christian Grey bőrébe az E.L. James által írt, elfeneklésben bővelkedő bestseller, a Fifty Shades of Grey filmadaptációjában. Ugyan a kezdetekben alulmaradt Hunnam-mel szemben, és ahogy a tényleges munkálatok kezdete egyre csak közeledett, a Channel 4 csatorna 'New Worlds' című drámasorozatának forgatásáról LA-be hívták találkozóra, ahol egy második esélyt ajánlottak fel számára a helikopterrel közlekedő S&M milliomos megformálására. "Általában ilyen esetekben az emberek azt mondják, 'Nem kell sietni', de nekem nem igazán volt sok időm a gondolkodásra," nevet. "Szóval felhívod azokat az embereket, akik képviselnek valamint akiket szeretsz, és végül közösen döntést hoztok." 
"Az emberek, akiket szeret"-en elsősorban a feleségét, a zenész és színész Amelia Warnert érti, aki akkoriban már igencsak állapotos volt az első gyermekükkel, és valószínűleg nem szívesen költözött Vancouverbe, hogy a férje a kamerák előtt henteregjen Dakota Johnsonnal. Mégis, miként tálalta neki ezt az egészet? "Nos, a feleségem egy briliáns, rendkívül megértő ember," mondja. "Plusz, 10 éven át színésznő volt, úgyhogy tisztában van azzal milyen is ez. Sok ember hiszti/dührohamot kapott volna 30-valahány hónapos terhesen, ha azt hallja, 'Édes, ezen a héten utazunk 4 hónapra Vancouverbe - kanadai babánk lesz és olyan filmet fogok forgatni, amely részeként, meztelen leszek.' Ez egy kemény dolog, de a feleségem egy hihetetlen nő."
Maga részéről, utolsó pillanatnyi beválogatása ellenére, Dornan annyira vetette bele magát a felkészülésbe, amennyire csak tudta. Elolvasta a könyvet és, saját szakállára, egy szadómazó szakértő szolgáltatásait is igénybe vette, hogy mutassa meg neki a kötelek, a csomók, a láncok és a bilincsek világát. "Ez [a tudás] hatalmas részét képezi a karakternek, így tudni akartam, hogy mit is csinálok." mondja mosolyogva. "Ez a srác az alárendeltjével jött, beültem a sarokban egy sörrel és csak figyeltem. A sofőröm az ajtó másik oldalán várt, Isten tudja miket gondolt." [...] Emlékeztetem Dornant, hogy a Fifty Shades-é 2014 legnézettebb előzetese, majd hirtelen komorság ül ki az arcára, talán amiatt mert emlékezteti ennek a fenyegető nagyságára. S mi több, már tapasztalhatod a kritizálók élesnyelvűségét/rosszmájúságát (hónapokkal az interjúnk után, Dornan egy egyhetes újraforgatás miatt visszatért Vancouverbe, aminek internetes pletykák szerint a kiábrándító tesztfelvételek és Dornan és Johnson közötti kémia hiánya az oka. Megjegyzés: ezt az Universal cáfolta.) Dornan, egyértelműen, nem sajnál semmit. "Dühös lettem volna, ha csináltam volna meg," érvelt. | Aki kíváncsi a teljes interjújra az a ShortList oldalán elolvashatja.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése