2013. október 16., szerda

The Hollywood Reporter: Az utolsó kaotikus napok

The Hollywood Reporter - Az Universal Pictures és a Focus Features ugyan még nem folyamodott egy Craiglist-es nő-keres-férfit hirdetés feladásához, de Charlie Hunnam hirtelen távozás a Fifty Shades of Grey-ből - ami forrásaink szerint a színész és a nagyprofilú film kreatív csapata közötti egyre növekvő konfliktus eredménye - a stúdiót kétségbeesett keresésben hagyta, hogy megtalálják azt a színészt, aki belebújik a szado-mazo szexért rajongó milliomos Christian Grey bőrébe és készen álljanak az igencsak közeledő november elsejei tervezett kezdésre. Az Universal elnöke Donna Langley, a producerek Michael De Luca és Dana Brunetti, Sam Taylor-Johnson rendező valamint E.L James összeállított egy négyes listát azokról, akiket mindenképpen szeretnének meghallgatni a szerepre. Habár ez a lista titkosságát tekintve NSA-szintű, a THR.com felfedte október 13-án, hogy a 31 éves brit TV-sztár Jamie Dornan és a 26 éves Christian Cooke is a kiszemeltek között van. Mindkét színész az első körben közel volt ahhoz, hogy elnyerje a szerepet, de alul maradtak Hunnam-mal szemben, ugyanis a Sons of Anarchy sztárja nagyobb névnek számít. (Mindemellett a True Blood-os Alexander Skarsgard is a lehetséges jelöltek között van.) Egyébként az észak-írországi születésű, korábbi Calvin Klein modell, Dornan lehet egyre inkább a végső befutó, aki 2 évig randizott Keira Knightley-vel és az ABC 'Egyszer volt hol nem volt' című sorozatának első évadában Graham seriffet alakította. Egy forrás szerint Dornan még azelőtt kapcsolatba került Langley-vel, hogy Hunnam október 12-én hivatalosan is kiszállt volna a Fifty-ből. Ugyanakkor Dornan egyik bizalmasa azt állítja abban az időben ilyesfajta kezdeményező lépés nem történt a  színész felé, aki jelenleg a The Fall című brit sorozatban egy Belfastot rettegésben tartó sorozatgyilkost alakít. Továbbá az a tény, hogy Dornan felesége, a színész-énekes Amelia Warner állapotos, bonyolíthatja a dolgokat.
Forrás: The Hollywood Reporter 
A stúdiónak kevesebb mint három héttel a forgatás kezdete előtt kellett szembesülnie Hunnam kiszállásával, így az utolsó dolog amit az Universal szeretne az, hogy egy másik színész mint bizonytalan/kérdéses Fifty Shades főszereplőként jelenjen meg. A források szerint a színész kiszállása előtt - amit egyébként hivatalosan arra fogtak, hogy a Sons-os menetrendje nem ad neki elég időt a felkészülésre (az FX sorozat forgatása október 21-én fejeződik be) - kényelmetlenül érezte magát a projektet övező már 4 hetes felhajtás miatt. Miután szeptember 2-án leszerződött, Hunnam szembesült a nyilvános közösségi médiumokon elburjánozott őrülettel, ahol is a könyv rajongói ömlegtek vagy épp ellenkezőleg, panaszkodtak a casting miatt. Az Universal rákényszerült, hogy testőröket fogadjon a színész mellé a Sons premierjére és a szériát promótáló két ontáriói megjelenést töröljön.

Ezen kívül Hunnam, aki maga is író (ő jegyzi a gótikus-horror, a Vlad forgatókönyvét, ami Brad Pitt Plan B nevezetű produkciós cégének és a Summit Entertainmentnek a tulajdonában van), nagyon részletes megjegyzéssekkel látta el a Kelly Marcel által vésett szkriptet. A források szerint az észrevételeket jól fogadták, de ez csak ahhoz vezetett, hogy Hunnam további helyesbítéseket eszközölt, ezek viszont már süket fülekre találtak. "Ez Charlie, ez Ő. Nagyon részletekbe menő, egyéni." mondta róla az egyik forrás. Egy másik forrás szerint Hunnam, akinek nagyjából 125 ezer dollárt (kb. 30 millió forintot) ajánlottak fel a szerepért, elkezdett összekülönbözni a kreatív csapattal, beleértve Taylor-Johnsont is. A konfliktus csúcspontját kora októberben érte el, habár azután mindenki úgy gondolta a problémák megoldásra kerültek. De a viszály október 11-én újra felcsapott. Hunnam csapata a CAA-nál és a Brillstein Entertainment Partners-nél erősen azt tanácsolták a színésznek, hogy maradjon a projektben mert attól tartanak a kiszállása kínos helyzetbe hozná Langley-t - aki új az elnökség élén - és így felégetné a hidat az egyik legfontosabb stúdióhoz. Ugyanazon a napon az Universal felbérelte Patrick Marber írót - aki az Oscar-jelölésig jutó 'A botrány részletei' című munkájával nem mozog idegenül a tabu szextémák döntögetésében - a forgatókönyv csiszolására és a karakterek kidolgozására. De akkora Hunnam, akinek úgy tűnik szíve soha sem volt igazán a projekté, úgy döntött, szedi a sátorfáját. Másnap reggel a stúdió hivatalosan is bejelentette távozást és James azt tweetelte, "Minden jót kívánok Charlie-nak." Az Universal és a CAA nem kommentálta a történteket.

Hunnam nem az első színész, akinek kételyei támadtak a szado-mazo szexet kedvelő Christian Grey megformálást illetően. James első választása, Robert Pattinson soha nem szerepelt a producerek érdeklődési/látókörében. Garrett Hedlundot idén nyáron erősen körbeudvarolták, még egy nem hivatalos ajánlat is érkezett felé, de a Trón: Örökség sztárja júliusban azt visszautasította, arra hivatkozva hogy nem tud azonosulni a karakterrel. Most Ausztráliában forgatja az Angelina Jolie által rendezett Unbroken-t.

Az Universal szerencséje, hogy a főszereplőnőjük, a 24 éves Dakota Johnson, aki továbbra is szilárdan a helyén van, készen áll hogy belebújjon a szűzből szexszakértővé avanzsált Anastasia Steele bőrébe, abba a szerepbe ami jobb dimenziókkal bír mint Grey karaktere. De ahogy az óra ketyeg, a produkció kezdetét nagy valószínűséggel legalább egy héttel el kell csúsztatni. Habár a stúdió még mindig ragaszkodik a 2014. augusztus elsejei premierdátumhoz.

A mindenben résztvevő James (jóváhagyási joga van a casting felett) jelenleg Los Angelesben van, hogy megtalálja az új Christian Grey-t. Ahogy az írónő nem kevesebbszer mint 44-szer írta a Fifty Shades-ben: "Oh my."

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése