2014. szeptember 6., szombat

A brit Gentlemen's Quarterly interjúja Jamie Dornannal

A BAFTA-díjra jelölt alakítása a BBC borongós hangulatú drámájában, a The Fall-ban (A hajsza) tette őt a térképre, de a közelgő Fifty Shades of Grey-jel látni fogjuk Őt uralni a világot.

Jamie Dornan fáradt. Az elmúlt 11 hónapban, megpróbált megdönteni egy kormányt a 17. századi Angliában a Channel 4 New Worlds című sorozatában, elkészítette a BBC meglepetésszerűen nagysikerű szériájának, a The Fall-nak második évadát, amiben sorozatgyilkosként láthatjuk Gillian Andersonnal szemben, illetve leforgatta a Fifty Shades of Grey-t, egy bizonyos szado-mazó bonkbuster* adaptációját, amiről lehet, hogy már hallottál. Az összes szünete mindössze egy gyors nászút volt, a végeredmény pedig egy megviselt ember.

"Nagyon boldog vagyok, egy pillanatig sem panaszkodom," mondja a GQ Vertu Breakthrough Artist díjának több mint megérdemelt győztese. "De tudod, ez fárasztó. Úgy érzem, kezdek gyorsan öregedni!" Ami úgy véled be is következik, amikor olyan szerepekre írsz alá, amikkel forradalom, sorozatgyilkosság és szexbörtönökben nők lekötözése jár. Ahogy Dornan meg is jegyzi, nevetve, "Ezek mind igen kimerítőek."

Személyesen a 32 éves színész jóképű, intenzív, komor módon, a jellemét illetően viszont kimért, szűkszavú, aki szereti a versenyt. "Nagyszerű volt jelöltnek lenni," kezdi a standard alázatos színész módján, a The Fall első évadában nyújtott alakításáért kapott BAFTA-jelöléséről. Majd így folytatta, "De, hogy őszinte legyek, ha egyszer idejutsz, már nyerni is akarsz. Versengő kis rohadék vagyok! Úgyhogy ha már eljutottam oda, tényleg úgy voltam vele, hogy baromira nyerni akarok."

Mint komoly tehetséget ha a The Fall tette a korábbi észak-ír modellt a térképre, akkor a következő szerepe mint a milliomos Christian Grey a Fifty Shades of Grey-ben - a bemutatója jövő év februárjában esedékes - a sztratoszférába repíti. "Nem igazán félek ezektől a dolgoktól," mondja a meztelenkedés és a szex filmbéli megjelenítése kapcsán. "Ez csak egy munka. Furcsa munka, az tuti, de még mindig csak egy munka. Nincs ezzel gondom." Azt mondja, az apukája volt a legnagyobb szurkolója, hogy elnyerje Grey szerepét - amit csak azután sikerült megkaparintani miután az első kiválasztott, Charlie Hunnam kiszállt a projektből. "Teljes mértékben helyeselte és kiállt mellettem. Nem egy óvatoskodó, prűd családból származom. Meglehetősen liberálisak vagyunk." Különben is, azt mondja, ez nem egy féktelen szexadaptáció lesz, mint amire néhány számítanak. "Úgy értem, bizonyos módokon néhány falat biztosan le fog dönteni. Ugyanakkor, azt akarják, hogy megteljenek a nézőterek. Nem idegenítik el a közönséget. Tudod, nézhetőnek kell lennie. Nem lehet hard-core. Nem is írtam volna alá, ha az lett volna. Olyasmit kell megalkotnod, amire rengeteg ember elmehet és meg tud nézni. Nem lesz groteszk." 

Ezt követően, készen áll arra, hogy bebiztosítsa újdonsült sztárstátuszát azzal, hogy Bradley Cooper oldalán láthatjuk majd az Adam Jones-ban, amely egy Londonban játszódó séfekről szóló film lesz. És bár a tavalyi év fárasztó volt, azt mondja, voltak előnyei is. Mégpedig, miután egy évet töltött azzal hogy nőket kötözött le a The Fall-ban (egészen pontosan az áldozatait) és a Fifty Shades-ben (pedig az alávetett szexrabszolgáit), egész jó a csomózást illetően. "Valóban!" Nevet. "És a különleges csomózásban is." A The Fall második évada idén ősszel látható majd a BBC Two-n.
Írta: Stuart McGruck | Fotó: Sandrine Dulermo & Michael Labica | Forrás

*bonkbuster: az olyan típusú népszerű könyvek, amelyekben a karakterek sokat szexelnek

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése