2014. december 3., szerda

E.L. James Hollywood legbefolyásosabb írói között

The Hollywood Reporter | Az ipar igazi szuperhősei jelenleg? Ezen írók könyvei több mint 300 filmnek és televíziós projektnek biztosítottak alapanyagot és így több milliárdnyi bevételt söpörtek be, ugyanakkor bizonyítják nap mint nap, hogy az eredetiség - mindenek felett - még mindig számít.
#4/25: E.L. James
Amiről ismert: a 2015-ös Fifty Shades of Grey-film (Február 12-től a mozikban)
Számokban: a Fifty Shades-előzetes 84 millió megtekintése (ami folyamatosan nő)

Az 51 éves James hosszú utat járt be mióta megírta az Alkonyat-fanfictionjét Snowqueens Icedragon álnéven. Most a Fifty Shades trilógia szerzője - amely egy ártatlan főiskolás lány és egy erőteljes milliomos üzletember között kialakuló S&M kapcsolatról szól - a kasszasikerű regényéből készült filmváltozat bemutatásának küszöbén áll, ami egyike 2015 leghype-oltabb projektjeinek.

Közel három évvel ezelőtt egy hatalmas licitháború tört ki a világszerte a több mint 100 millió példányban elkelt "mami pornó" megfilmesítési jogaiért, végül győztesként a Focus Features és az Universal került ki egy 5 millió dolláros alkuval. James, akinek az igazi neve Erika Leonard, eltökélte, hogy annyira kiveszi a részét az adaptáció munkálataiból amennyire az csak lehetséges. "Nagy szenvedéllyel viseltetek a rajongóbázisom iránt, így biztos akarok abban lenni, hogy ez egy hatalmas élmény lesz számukra," mondta James a The Hollywood Reporternek. "Ez az egész nagyon izgalmas, de kicsit nyomasztó az előzetesekre és képekre érkező reakcióáradat." A nyugat-londoni szerző jelenleg két új könyvön dolgozik, az egyik romantikus, hasonló a Fifty Shades-hez. "Megveszek egy jó szerelmi történetért," tette hozzá.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése