2014. augusztus 14., csütörtök

Kelly Marcel a Fifty Shades forgatókönyvéről és Jamie Dornanról

E!Online | A rajongók Oscar-t érő teljesítményre számíthatnak Jamie Dornantól a Fifty Shades of Grey-ben - vagyis ha az Akadémia osztogatna szobrocskát (de tényleg nem is ártana!) a Legjobb Szexuális Előadásmód kategóriában. A film forgatókönyvírója, Kelly Marcel ugyanis azzal viccelődött a DBA Hollywood "An Evening in the Writer's Room" nevezetű eseménysorozat keretében megrendezett Kérdezz-Felelek során, amit Reza Aslan világhírű vallásszociológus és író moderált múlt héten, hogy az észak-ír színész szex jelenetei a várva-várt filmadaptációban arany szobrocska elnyeréséhez méltóak.
Amikor arról kérdezték, hogy mennyire is nehéz szexjelenetek írni, majd Aslan példaként felolvasta ezt a részt a könyvből: "Hmmm... lágy és kemény egyszerre, mint a bársonyba tekert acél, meglepően ízes, sós és sima. A saját Christian Grey-ízű fagyim/jégkrémem*." Marcel nevetett és azt mondta, "Ana azt mondja, 'Te vagy az Én fagyim.' Ahogy ez elhangzott, zseniális. Az az igazság, ezt a jelenetet nagyszerűen megcsinálták. Jamie kétségtelenül kiváló abban, hogy lágynak ugyanakkor keménynek is tudja magát mutatni. Ami nem épp egyszerű feladat egy színész számára! Oscart érően csinálta!"

De mégis, hogy ülteti át valaki nagyvászonra a "Chrisitan Grey-fagyis" jelenetet? Marcel elmondta, hogy a forgatókönyvben nem csak annyi szerepelt, hogy "akkor most szexszelnek," hanem nagyon specifikusan és részletesen mindent ki kellett fejteni. "Ténylegesen le kellett írnom mindent! És ez igazán baromi zavarba ejtő akkor volt, amikor 12 emberrel az asztalnál mindezt még ki is kell fejtened/ át kell beszélned."

* Tudom, hogy a magyar fordításban itt nyalóka szerepel és elismerem, hogy jobban is hangzik, de a popsicle a Callipo-szerű jégkrémeknek felel meg.

Időközben kikerült a Kérdezz-Felelekből két rövid videó (a hajtás után megnézhetitek ezeket). Az elsőben Kelly elárulta kb. 20-szor mondott nemet a forgatókönyv megírására, de miután elolvasta a könyvet, végül csak beadta a derekát - annak ellenére, ahogy a könyv meg van írva bevallása szerint nem is az Ő kedvére való - mivel nagyon felkeltette az érdeklődését Christian-karaktere/múltja. A másodikban az őrült rajongók kerülnek terítékre: néhány kiderítették a címét és éjjelente átkutatták a szemetét a kidobott forgatókönyv-lapok után kutatva, emiatt kellett elégetniük azokat (lásd. az Erika által posztolt Twitpics-képet) valamint Twitteren megfenyegették, miszerint ha nem lesz a filmben a fürdőkádas orális-jelenet, "kibaszottul kinyírlak." Bájosak, nemde?

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése