2014. január 22., szerda

Michael De Luca: Próbálunk hűek lenni a könyvhöz

Deadline | Dominic Patten - Ne aggódjatok Fifty Shades of Grey rajongók: a könyvből készülő filmadaptáció törekszik megadni számotokra azt, amit szeretnétek. "Nagyon egyetértünk azt illetően, hogy az öncélúságot és a kizsákmányolást kerülve próbálunk hűek lenni a könyv által elmesélt történethez illetve így a könyv rajongóihoz is," mondta Michael De Luca tegnap reggel a Sundance Filmfesztiválon. "Meg fogjuk nekik adni azt amit remélnek, ami pedig egy intenzív és erotikus szerelmi történet," tette hozzá. "Nyilvánvalóan a film nem tud olyannyira explicit lenni mint maga a könyv," jegyezte meg De Luca. "Egy kép többet ér ezer szónál, így azt hiszem az erotikus képi megjelenítés nagyobb erővel tud bírni annak írott változatánál."
A Columbia Pictures hamarosan elnöki (hivatalosan március elsejével) pozícióját betöltő De Luca a Producerek Szakszervezetének második éves találkozóján vett részt Park City-ben, ahol a PGA vezetőjével, Vance Van Pattennel és PGA tagokkal beszélgetett a karrierjéről illetve a Fifty Shades of Grey-ről.
"Ez elcsépeltnek fog hangzani, de a lényegét tekintve ez az ami: egy szerelmi történet. Ez a dolog mindig működik/erre az emberek mindig vevők," mondta a kasszasikerű könyvtrilógia kapcsán. "Véleményem szerint az emberek imádják a jó szerelmi történeteket, ez a két karakter pedig több mint 90 millió olvasóval kedveltette meg magát, úgyhogy nehéz csak azt állítani, hogy a szenzációhajhász aspektuson túl nincs valami mélyebb szintje [ami hatott az emberekre]."
Mielőtt a beszélgetés elkezdődött, De Luca elárulta nekem hogy nagyon szeret együtt dolgozni a Fifty Shades rendezőnőjével, Sam Taylor-Johnsonnal, aki "nagyon laza."
A színpadon De Luca csak dicsérni tudta E.L. James-t. "Nagyszerű ember, nagyon együttműködő és aktív," mondta társproduceréről. "A történet, a karakterek kapcsán Ő az Északi-Csillag számunkra, úgyhogy nagyszerű hogy ott van velünk." Egy változtatás viszont már biztosan lesz a könyvhöz képest: Anastasia Steele (Dakota Johnson) belső istennős monológjai kivágásra kerültek. "Az explicitesség a könyvből, mint műfajból fakad, hisz a szerző bele akart mászni Ana, a főhősnő fejében és részletesen leírni a tapasztalásait." mondta De Luca az összegyűlt PGA tagok előtt. "Irodalmi szinten ez szükségszerű volt, de ha csak a filmes szintet nézzük, egészen más a helyzet. Minden könyvadaptáció esetén egyes dolgok elhagyásra, míg mások kombinálásra kerülnek." 

1 megjegyzés :

Végtelenül örülök a 'belső istennő" hiányának :D

Megjegyzés küldése