2013. május 5., vasárnap

Könyvajánló #1: Samantha Young - On Dublin Street

Miután jó pár pozitív visszajelzés jött a múlt héten felvetett könyvajánlós topik ügyében, itt az első mű amit a figyelmetekbe ajánlanék: ez pedig Samantha Young (@SYoungSFAuthor, Facebook) On Dublin Street-re című regénye.
Szülei, kishúga és legjobb barátja halála után Jocelyn Butler úgy dönt, hogy a fájó emlékekkel teli richmondi otthonát maga mögött hagyja és a skóciai Edinburgh-ba költözik. Az egyetem elvégzése után azonban kénytelen új otthon után néznie, amelyre végül a Dublin Street-en lel Ellie Carmichael lakótársaként. Ennek köszönhetően ismerkedik meg Ellie sikeres üzletember bátyjával Braden Carmichael-lel, aki iránt megmagyarázhatatlan vonzalmat kezd érezni. Ez az érzés Braden részéről is kölcsönös, ám Joss a tragikus múltja miatt egy védelmi burkot alkot maga köré, amit csak egy érzelmi gyötrelmekkel teli út során sikerül szép lassan a testvéreknek feltörni. Részletesebb leírásért katt a GoodReads megfelelő oldalára.

Az ODS-hez létezik két kiegészítő novella:
  • An On Dublin Street Christmas: Joss és Braden második együtt töltött Karácsonyát meséli el (itt lehet elolvasni)
  • Until Fountain Bridge: Ellie és Adam (Braden legjobb barátjának) történetét dolgozza fel - a Dublin Street után érdemes elolvasni, mert a már abban leírtak nincsenek részletezve.

Megjegyzés: Május 7-én jelenik meg az ODS regényfolyam második része a Down London Road, amely  középpontjában ugyan már nem Braden és Joss párosa fog állni, de akinek a Dublin Street tetszett annak szerintem ezt is érdemes lesz majd bepróbálnia.
Egy távollévő apa és egy haszontalan anya mellett mindig is Johanna gondoskodott a családjáról, különösen az öccséről Cole-ról. Így amióta csak az eszét tudja a magánéletét, a párkapcsolatait érintő döntéseket is annak tudatában hozta meg, hogy mi a legjobb a fiú számára.
Ám Cameron MacCabe esetén a vonzás tagadhatatlan. Akárhányszor Johanna ránéz a szexi új csaposra izgatottá válik. És most az egyszer úgy tűnik Jo a saját szükségleteit/érdekeit helyezi  majd előtérbe...

2 megjegyzés :

Jééé, pont ezt olvasom :)))
A karácsonyos linkért köszönet, de az Adam-Ellie történetét feldolgozó kiegészítő kötet elérhető valamilyen formában? Akár angolul is...

Na, közben megoldottam a problémámat :)

Megjegyzés küldése